FOTO: Nogometaši Varaždina danas počeli s grupnim radom na svom stadionu

| 27.4.2020. u 11:09h | Objavljeno u Sport

Igrači varaždinskog nogometnog prvoligaša su pod vodstvom trenera Samira Toplaka i ostalih članova stručnog stožera od danas počeli s grupnim radom na svom stadionu.

Uz dozvolu Stožera Civilne zaštite, radi se u grupama od po pet igrača, koji ne koriste klupske prostorije, odnosno igrači na teren izlaze direktno iz automobila, uz obavezan razmak od po 5 metara između svakoga igrača. Isto tako vremenski razmak između grupa je 15 minuta. Rad je organiziran po svim mjerama Zavoda za javno zdravstvo i napucima Hrvatskog nogometnog saveza.

Igrači Varaždina proteklo su vrijeme trenirali kod kuće.

- Treneri su preko društvenih mreža u svakodnevnom kontaktu s igračima, svaki igrač dobiva personalizirane setove vježbi, koje onda treneri putem videa mogu vidjeti da li se rade pravilno - rekao nam je u razgovoru za prošli broj našeg tjednika direktor kluba Toni Dalić. Trener momčadi Samir Toplak zadovoljan je dosadašnjim radom igrača.

- Igrači su dobro radili po uputama i imaju bazu, tako da ne krećemo od nule. Računamo da će prvenstvo početi krajem svibnja i da ćemo do 11. svibnja raditi u grupama, a iskreno se nadam da ćemo nakon toga moći raditi kao ekipa. Pred nama je pet ili šest tjedana, što je dovoljno vremena da se odrade kvalitetne pripreme, iako naravno sve ovisi o tome kada ćemo moći početi trenirati momčadski. U ovom trenutku ovo mi dobro dolazi da još više upoznam ekipu i da je obučim za nogometnu filozofiju koju ja hoću. Prva dva tjedna rada u grupama nema igre, radit će se isključivo na tehničkom taktičkom dijelu i na kondiciji - rekao je Toplak.

S treninzima su počeli svi igrači osim Jamala Bajandouha i Dejana Šarca, koji su proteklih dana boravili u Engleskoj, odnosno Austriji i sada ih, povratkom u Varaždin, očekuje 14 dana samoizolacije.

Opširniji razgovor s trenerom Varaždina Samirom Toplakom pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti......