FOTO NK VARAŽDIN Mario Kovačević novi je trener varaždinskog drugoligaša Foto: Dražen Novosel

FOTO NK VARAŽDIN Mario Kovačević novi je trener varaždinskog drugoligaša

| 21.9.2021. u 10:05h | Objavljeno u Sport

Mario Kovačević novi je trener nogometaša Varaždina, a suradnja s njim dogovorena je do kraja ove sezone.

- Poznato je kakve su ambicije NK Varaždina. Po igračkom kadru i svemu što smo odradili, pripremili za novu sezonu, vjerovali smo da ćemo s gospodinom Carevićem uspjeti se plasirati u Prvu HNL, međutim rezultati koji su iza nas, u šest utakmica skupili smo 6 bodova, jednu trećinu i ne da nismo među prvih pet već smo među posljednja četiri kluba. Naravno da je to bio signal da se nešto mora odraditi. Jučer sam sazvao sjednicu Izvršnog odbora kluba, gdje se detaljno analiziralo stanje i struka te je jednoglasno donijeta odluka da se ide u promjenu trenera. Razgovarao sam s gospodinom Carevićem, zahvalio na svemu što je napravio za klub i naravno našli smo novog - starog trenera. Gospodin Kovačević je već radio u klubu u Drugoj HNL i vjerujemo da s gospodinom Kovačevićem možemo dostići bodovni zaostatak, napraviti pozitivni šok. Svlačionica dobro diše, atmosfera je dobra, nedostaje nam detaljčić zbog kojeg nismo pobjeđivali, a vjerujem da je taj detalj gospodin Kovačević i da će on s pozitivnom energijom koju ima napraviti dobre stvari te da ćemo u dogledno vrijeme gledati daleko bolje izvedbe naše momčadi i da će naši gledatelji, koji naše utakmice pohode u velikom broju, biti zadovoljni te da ćemo se na kraju sezone svi biti zadovoljni ulaskom u Prvu HNL. Naše ambicije su i dalje Prva HNL i učinit ćemo sve da uđemo u Prvu HNL jer smatram da igrački kadar i uvjeti koje smo stvorili na stadionu pokazuje da Varaždin treba imati svog prvoligaša i da nam je tu mjesto. Želim gospodinu Kovačeviću punu uspjeha i njegovom stožeru puno uspjeha i vjerujem da ćemo svi zajedno doći do konačnog cilja, a to je Prva HNL - naglasio je predsjednik NK Varaždina Dražen Vitez predstavljajući novog trenera.

Kovačević je već bio trener momčad Varaždina u Drugoj ligi i to u sezoni 2017./2018. a kada je stigao na klupu, Varaždin je bio deveti u Drugoj HNL, a na kraju je završio kao drugoplasirani.

U utakmicama u kojima je vodio varaždinsku momčad ostvario je 17 prvenstvenih pobjeda, pet remija i šest poraza.

U kvalifikacijama za popunu Prve HNL Varaždin je igrao protiv Istre 1961, koja je bila uspješnija (3:1 i 0:1), pa se Varaždinci u svom prvom pokušaju nisu uspjeli plasirati u Prvu HNL. Kovačević i Varaždin raskinuli su suradnju sredinom lipnja 2018.

Mario Kovačević na klupi Varaždina će naslijediti Maria Carevića, s kojim je klub jučer sporazumno raskinuo suradnju nakon šest kola. Poslije kojih je varaždinska momčad na 13. mjestu tablice sa šest bodova, pet manje od prvoplasiranog.

Kovačevićev pomoćnik će biti Robert Težački, a kondicijski trener i trener golmana bit će, kao i do sada, Bojan Golub i Stanislav Posavec.

- Zahvaljujem se predsjedniku i upravi kluba koji su mi dali opet priliku da vodim moj najdraži klub,naš klub - Varaždin. Slična je situacija kakva je bila i kada sam prvi puta dolazio. Nikada se nisam bojao posla. Nakon 15 godina trenerske karijere prvi put u životu sam bio mjesec i pol dana bez posla, malo sam se odmorio i jedva čekam da krenem s radom i u nove, nadam se,pobjede. Drago mi je čuti da su ambicije i dalje da se borimo za Prvu HNL, a i osobno smatram da to možemo, jer da nije tako ne bih ni dolazio u klub. Druga liga je godinama izjednačena, nije lako igrati, ali imamo dobar igrački kadar, vjerujem da ću svoju pozitivnom energijom razbuditi igrače, kvaliteta postoji. Takav sam trener i čovjek koji dajem sve od sebe a to ću tražiti i od svojih igrača. Varaždin je ponos sjeverozapadne Hrvatske kao klub, imamo sve preduvjete, na žalost prošle se godine ispalo iz Prve lige, ali idemo sve to ispraviti i da se što prije vratimo u najelitniji rang jer grad i regija to zaslužuju. Kvalifikacije mi baš ne leže, hvala Bogu da ih nema ove godine. Želim napraviti sinergiju svih u klubu da bi napravili željeni cilj - rekao je u svom prvom obraćanju okupljenim novinarima novi trener.

Na klupi Varaždina debitirati već sutra u utakmici 1/16 finala hrvatskog Kupa protiv Sesveta u gostima.

- Od kada sam saznao da ću biti trener moja razmišljanja su samo prema Sesvetama. Malo je neobično jedan trening i odmah utakmica, ali drago mi je da je to tako. Znam da su s trenerom Carevićem dobro radili, ali tako je to u nogometu, ako nema rezultata treneri prvi nastradaju. Vidim da je ekipa dobro pripremljena, nema ni puno ozlijeđenih igrača, a kroz jedan trening vidjet ću kakvo je stanje i odlučit ću se za najbolje. Nema skrivanja, dobro nam dođe ova kup utakmica, naša želja i cilj su prolazak u osminu finala, a susret će nam biti i dobra priprema za prvenstveni susret koji nas očekuje sa Solinom, s kojim igramo u nedjelju. Protiv Sesveta ćemo ići hrabro i odlučno, neće biti lagano, ali vjerujem da ćemo već od sutra početi igrati dobro i efikasno i nadam se pobjedi - naglasio je Kovačević.

Galerija slika