FOTO: Nakon prvog dana EP-a u Varaždinu, samo Andrea Pavlović izborila nastavak natjecanja Foto: Martin Novosel

FOTO: Nakon prvog dana EP-a u Varaždinu, samo Andrea Pavlović izborila nastavak natjecanja

| 5.3.2020. u 08:50h | Objavljeno u Sport

Andrea Pavlović plasirala se u drugu fazu Europskog prvenstva do 21 godine, koje se igra u Areni Varaždinu. Hrvatska stolnotenisačica je skupinu odradila bez greške, ostvarila sve tri pobjede, te će u novoj skupini igrati sa Slovakinjom Kukulkovom, Slovenkom Stražar i Čehinjom Stepanovom. Prva i druga iz skupine izborit će osminu finala.

Ostali hrvatski predstavnici, Marta Vukelić, Klara Bardač, Hana Arapović i Lovro Zovko, nisu se uspjeli plasirati u drugu fazu natjecanja. U mješovitim parovima Zovko i Vukelić su prošli među 32. U 1. kolu svladali su Španjolce Masipa i Niguez s 3:2 te im slijedi meč s Francuzima Bertrandom i Mostafavi. Rumunj Putuntica i Pavlović će za osminu finala igrati s Poljacima Kibikom i Wegrzyn.

Danas će hrvatski predstavnici startati u igri parova. Zovko i Austrijanac Kolodziejczyk u 1. kolu idu na Putunticu i Martinka (Moldavija/Češka). Kod djevojaka u 1. kolu Arapović i Engleskinja Payet idu na poljsku kombinaciju Slazak i Szymczak, Bardač i Čehinja Stepanova na slovačko-bugarsku kombinaciju Grigelova i Yovkova, Vukelić i Mađarica Feher na Njemice Klee i Schreiner, dok će Pavlović i Ukrajinka Brateyko na Šveđanke Roose i Edvinsson.