FOTO: Nakon izvođenja jedanaesteraca Varaždin ispao iz Kupa Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Nakon izvođenja jedanaesteraca Varaždin ispao iz Kupa

| 21.9.2016. u 18:10h | Objavljeno u Sport

Na stadionu Varteksa pred ispunjenom zapadnom tribinom, odigrala se utakmica 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa gdje su se susreli domaći sastav NK Varaždin i NK Slaven Belupo iz Koprivnice. S. Belupo je prošao nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca ukupnim rezultatom 6:4 (2:2 nakon 90. minute).

Varaždinski sastav je poveo u 8. minuti susreta. Ivan Režić iz zadnje linije šalje loptu na krilo Filipu Srpaku koji utrčava u sredinu terena i šalje kratku okomitu loptu na rub šesneasterca Leonardu Vuku koji zaobilazi Gorana Blaževića na vratima S. Belupa i postiže vodeći gol.

U 26. minuti Vedran Purić je dobio žuti karton zbog povlačenja Darija Jerteca za dres na sredini terena. U 35. minuti Vuk je imao još jednu veliku prigodu za 2:0 nakon dobrog ispucavanja lopte varaždinske obrane. Vuk prvo dobiva duel s obrambenim igračem, a onda puca s nekih 20 metara, ali pored gola.

U 41. minuti udarac s 25 metara Selima Boudlae u okvir vrata za goste iz Koprivnice , ali domaći vratar Galoši sjajnom paradom brani svoja vrata. U 45. +1 Galoši brani još jednu veliku prigodu na samom kraju susreta na samom rubu golmanovog prostora.

Odmah na početku 2. poluvremena, trener gostiju vadi Vedrana Purića iz igre i ubacije Gordana Barića. Gosti izjednačuju u 50. minuti susreta, a strijelac izjednačujućeg pogotka je bio Mirko Ivanovski. U 50. minuti mijenja i domaći sastav. Iz igre je izašao Josip Golubar, a ušao Domagoj Drožđek. U 61. minuti nova izmjena u domaćem sastavu, iz igre izašao Dino Kresinger, a ušao Ivan Novoselec.

U 75. minuti novi pogodak za domaći sastav. Dario Jertec nakon gužve u gostujućem šesnaestercu dolazi do lopte, puca s nekih 18 metara i postiže gol za 2:1. Zbog skidanja dresa i proslave gola dobiva žuti karton. U 79. minuti novi udarac gostiju u okvir vrata, ali Galoši sigurnom intervencijom sprječava novo izjednačenje. U 80. minuti nova zamjena u sastavu gostiju , izlazi Dos Santos Heber, a ušao je Nikola Katić. U 83. minuti, Mirko Ivanovski puca s ruba šesnaesterca pored vratiju Galošija. U 84. minuti nova zamjena za goste, izašao je David Arap, a ušao Mario Burić.

U 86. minuti iz igre varaždinskog sastava izlazi Goran Mujanović, a ulazi Matija Kolarić. U trećoj minuti sudačke nadoknade rezultat za S. Belupo na 2:2 izjednačuje Nikola Katić koji gol postiže glavom pored nemoćnog Galošija. Utakmica ide u produžetke. U 93. minuti nova prilika za S. Belupo, ali ovaj puta lopta ide ravno po sredini gola u ruke Galošija. U 95. minuti slobodni udarac za Varaždin. Nikola Šafarić puca precizno, ali lopta uz pomoć živog zida ide malo iznad grede gola S. Belupa.

U 110. i 111. minuti susreta Varaždin je imao dvije velike prigode za novo vodstvo, ali u prvoj Blažević brani na vratima S. Belupa, a u drugoj Leonard Vuk ne uspijeva zahvatiti loptu glavom. U 117. minuti nova šansa za Varaždin, ali Domagoj Drožđek puca preko vratiju S. Belupa.

U raspucavanju s bijele točke S. Belupo je bio bolji 4:2 i tako prošao u osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa. Za Varaždin su promašili Jertec i Drožđek. Slike s današnjeg susreta pogledajte u našoj fotogaleriji.