FOTO: Nakon dva uzastopna poraza Varaždinu s igračem manje bod protiv Zadra Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Nakon dva uzastopna poraza Varaždinu s igračem manje bod protiv Zadra

| 20.10.2018. u 16:49h | Objavljeno u Sport

Iako su nakon prvog poluvremena imali zaostatak od 2:0, nogometaši Varaždina, koji su od 48. minute imali igrača manje, jer je drugi žuti karton, zbog kojeg je prijevremeno morao u svlačionicu dobio Leon Benko, danas su, na stadionu Varteksa, pred oko 1 500 gledatelja , u susretu 9. kola Druge HNL,odigrali su sa Zadrom 2:2.

U 3. minuti nakon ubačaja Jerteca iz kornera s lijeve strane Senić je bio u skoku pred golom i s tri metra glavom loptu poslao preko grede gola Zadra. U 5. minuti gosti su iznenađujuće poveli iz prvog udarca prema golu domaćina. S oko 25 metara lijevo iskosa udarac je prema golu, bez bloka domaćih obrambenih igrača, uputio Antonio Repić, a njegova je lopta otišla tik uz desnu vratnicu gola Mrmića i završila u mreži. Bio je to šesti gol Repića ove sezone.

U 11. minuti Emanuel Črnko okušao je udarac s oko 18 metara ali je lopta završila iznad grede gola Zadra. U 12. minuti pucao je Golubar s oko 20 metara desno iskosa, ali upućena je lopta u lijevu stranu gola gostiju bila je sjajna prigoda za paradu vratara Zadra Josipa Bendera. U 19. minuti akcija Varaždinaca, Črnko je gotovo sa sredine terena u desnoj strani napada domaćina odigrao loptu za Leona Benka, koji je sjajno primio loptu i iako praćen od obrambenih igrača Zadra uputio udarac po zemlji prema golu Josipa Bendera koji je uhvatio njegovu loptu.

U 27. minuti Josip Majić je nakon duže akcije Zadran udarcem s oko 20 metara desno iskosa zatresao lijevu vratnicu gola Mrmića. U 29. minuti Kristijan Jurić uputio je udarac s oko 25 metara po zemlji,ali je Mrmić uspio obraniti njegovu loptu. Novi udarac momčadi Varaždina zadao je Vlatko Blažević, koji je postigao gol u 41. minuti, nakon duge akcije Zadrana i dodavanja Antonia Repića. Bivši igrač Intera primio je loptu na oko 6 metara od gola Mrmića i uspio je pospremiti u mrežu domaćina.

U 44. minuti pred golom Zadra, izvan kaznenog prostora, u duelu su, u borbi za loptu, bili vratar Josip Bender i Emanuel Črnko, koji je ostao ležati na travi, ali sutkinja Sabina Bolić nije pokazala prekršaj za Varaždince, već je samo žutim kartonom opomenula Benka, zbog negodovanja na njenu odluku.

Varaždin je smanjio vodstvo gostiju u 48. minuti, a strijelac je bio Benko. Nakon ubačaja Jerteca iz slobodnog udarca s lijeve strane Benko je iz neposredne blizine glavom pogodio mrežu gostiju. Benko je nakon gola ušao u mrežu i htio uzeti loptu u ruke i pri tome odgurnuo vratara Bendera, zbog čega mu je sutkinja Sabina Bolić pokazala drugu javnu opomenu i crveni karton.

Iako s igračem manje Varaždin je uspoio izjednačiti rezultat na 2:2. Dugu loptu pred gol Zadra uputio je netko iz zadnjeg reda varaždinske momčadi, pred golom Zadra u borbi za loptu bili su Josip Jurjević i Dejan Glavica, gostujući obrambeni igrač imao je u jednom trenutku loptu pod kontrolom, ali mu je i izmakla kontroli, što je iskoristio Dejan Glavica i udarcem po zemlji iz neposredne blizine svladao vratara Josipa Bendera.

U 55. minuti, nakon ubačaja Glavice s desne strane pred gol gostiju Kolarić je sa šest metara snažnim udarcem pogodio gredu nemoćnog vratara Bendera. U 61. minuti Vlatko Blažević s oko 18 metara lijevo iskosa pucao prema lijevom gornjem kutu gola vratara Mrmića, ali je lopta otišla iznad grede.

U 62. minuti nako greške Senića Blažević je izašao sam pred Mrmića ali je, srećom po domaći sastav, pogodio lijevu vratnicu gola Varaždina. U 63. minuti nakon ubačaja Jerteca iz kornera s desne strane Senić je bio najviši u skoku pred golom Zadra i pucao glavom, ali točno u vratara Bendera.

U 65. minuti s oko 14 metara udarac je okuđao Kristijan Jurić, ali jelopta završila u rukama vratara Mrmića. U 69. minuti, tek što je ušao u igru, u prilici se našao Sačer, ali je njegov udarac iz blizine završio iznad grede gola Zadra.U 76. minuti nakon ubačaja s desne strane lopta je pred golom došla do Vlatka Blaževića,koji ju je s tri metra poslao preko gola Mrmića.

U 79. minuti nakon greške Martinage u kaznenom prostoru Varaždina lopta je došla do Vlatka Blaževića koji je iz neposredne blizine pucao snažno, ali srećom po Varaždin neprecizno. U 80. minuti sutkinja Sabina Sabolić iz Zagreba označila je prekid susreta zbog svoje ozljede lijeve noge, tako da je na teren morala utrčati zdravstvena služba varaždinskog drugoligaša.

U 84. minuti Vinko Petković pogodio je gredu gola Varaždina, a u 85. minuti Dejan Glavica je snažno pucao pod gredu ali je vratar Josip Bender loptu skrenuo u korner.