FOTO Na svečanosti u varaždinskom Kazalištu proglašeni najbolji u varaždinskom sportu za 2022. godinu Foto: Krešimir Đurić

FOTO Na svečanosti u varaždinskom Kazalištu proglašeni najbolji u varaždinskom sportu za 2022. godinu

| 13.2.2023. u 19:30h | Objavljeno u Sport

Atletičarka varaždinske Slobode Jana Koščak, karatist Enes Garibović, Stolnoteniski klub Varaždin i Nogometni klub Varaždin najbolji su varaždinski sportaši i klubovi za 2022. godinu.

U utrci za najbolju sportašicu Grada Varaždina, prvi je put ova nagrada dodijeljena Jani Koščak, atletičarki varaždinske Slobode. 

- Puno mi to znači jer znam da imam veliku podršku od grada i da mi on puno daje. Tu sam rođena, tu me ljudi najbolje poznaju i drago mi je da su mene odabrali. Jako je puno talentiranih sportašica i drago mi je da sam baš ja uspjela biti najbolja pored takve konkurencije. Isto tako drago mi je da i u drugim sportovima imamo tako dobre rezultate - rekla je Koščak.

Enes Garibović osmu je godinu zaredom izabran za najboljeg sportaša Grada Varaždina.

- Ova nagrada mi puno znači i iznimna mi je čast i zadovoljstvo ponovno biti proglašen najboljim sportašem Varaždina. Kada to osvojite više puta, onda je to dokaz koliko vas cijene u gradu i koliko cijene vaš uspjeh. Kada se uzme u obzir da je Varaždin grad vrhunskih sportaša i sportskih ekipa koje donose Varaždinu i Hrvatskoj međunarodne uspjehe te biti proglašen najboljim pored takve konkurencije je zaista iznimna čast - rekao je Garibović.

Stolnoteniski klub Varaždin po četvrti je put dobio priznanje za najbolju žensku ekipu Grada Varaždina.

- S obzirom na rezultate koje smo ostvarili lani, kada smo bili 2. u prvenstvu i u Kupu nadali smo se da ćemo biti najbolja ekipa u gradu. U protekloj sezoni u Superligi ostvarili smo fantastičan rezultat, odigravši skoro bez greške. Imali smo omjer od 15 pobjeda i 3 poraza u ligi, dva puta od ekipe Dr. Časla, koja ima dvije Kineskinje, i jednom od
Zagreba, te osvojili 2. mjesto iza ekipe Dr. Časla. U Kupu smo sigurno došli do finala, gdje smo opet izgubili od Dr. Časla. Izvukli smo maksimum od ekipe. Ekipu su činile Petra Petek, Dragana Vignjević, Karla Franović i Jelena Vukelić - rekao je trener STK Varaždin Saša Suhodolčan.

Nogometni klub Varaždin po prvi je puta proglašen najboljom muškom ekipom Grada Varaždina.

- Čast nam je da smo proglašen najboljim muškim sportskim kolektivom za 2022. godinu. To je još jedan dokaz da šira sportska javnost i stručna komisija koja je odlučivala o dodjeli nagrade pomno prati rezultate našeg kluba kroz 2022. godinu. Naš uspjeh je možemo slobodno reći povijesni uspjeh jednog nogometnog kluba, koji se nakon ispadanja za samo godinu dana ponovno vratio u najelitniji rang hrvatskog klupskog nogometa. To do sada nije uspjelo ni jednom klubu koji je ispao iz prve lige - rekao je predsjednik NK Varaždin Dražen Vitez.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina organizirala je jubilarni 60. izbor sportaša godine grada Varaždina. Riječ je o drugoj najdugovječnijoj dodjeli sportskih nagrada u Republici Hrvatskoj, a dugovječniji od varaždinskog izbora najuspješnijih sportaša jedino je onaj koji organiziraju Sportske novosti.

Nagradu za životno djelo dodjeljena je posthumno atletičaru Zvonku Bezjaku, dok je priznanje za izniman doprinos promociji varaždinskog sporta u svijetu primio izbornik hrvatske nogometne Zlatko Dalić. 

Najbolja sportašica u konkurenciji osoba s invaliditetom ili gluhih osoba je Kristina Dovydaityte Pajić (Varaždinski športski savez gluhih), a najbolji sportaš je Nikola Kosec (Plivački klub Vidra).

Najbolja ženska ekipa osoba s invaliditetom ili gluhih osoba je Plivački klub Vidra, a najbolja muška ekipa osoba s invaliditetom ili gluhih osoba je Pikado klub gluhih Polet.

Najveće nade varaždinskog sporta su Mia Međimurec (Streličarski klub Cekin) i Janko Kišak (Atletski klub Sloboda). U ime nagrađenih govorio je Zlatko Dalić a u zabavnom dijelu programa nastupio je splitski pjevač Goran Karan