FOTO: Momčad Jalžabeta do Kupa nakon jedanaesteraca

| 18.6.2016. u 20:25h | Objavljeno u Sport

Boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je utakmica u regularnom dijelu završila rezultatom 3:3, momčad Jalžabeta pobijedila je ukupnim rezultatom 8:7 (5:4) momčad Varaždina u finalu kupa ŽNS-a i po prvi puta u klupskoj povijesti osvojila Kup Županijskog nogometnog saveza. . Kod jedanaesteraca je odlučila peta serija u kojoj je udarac Borne Belaja za momčad Varaždina vratar Jalžabeta Špicer je obranio, a Nenad Hanc je pogodio za Jalžabet, nakon čega je uslijedilo veliko slavlje njihovih navijača.

Današnje je finale odigrano na stadionu Varteksa, pred oko 400 gledatelja, a na poluvremenu rezultat je bio 2:2. Varaždin je u susret ušao bez petorice igrača (Modrića, Vukek, Posavec, Galoši, Sinković) koji igraju na završnici juniorskog prvenstva Hrvatske u Sesvetama, pa je trener Goran Labaš, koji je vodio momčad umjesto Miljenka Telebara ( završnica juniorskog prvenstva Hrvatske) na klupi imao samo rezervnog vratara Karla Kocipera i Filipa Pavlica, dok je Jalžabet krenuo u najjačem sastavu.

Igrala se 50 sekunda kada je najbolji strijelac Jalžabeta Tomislav Medved iskoristio brzi protunapad svoje momčadi i udarcem u desnu stranu pogoio vrata nemoćnog Marka Posavca. Izjednačenje je stiglo u 6. minuti kada je Stjepan Oštrek s oko 18 mtara udarcem u desnu stranu gola iznenadio vratara Dejana Špicera, kojeg je Oštrek očito uhvatio na krivoj nozi.

Nakon tog pogotka uzbuđenja nije bilo do 20. minute, kada je udarac iz daljine oprobao Hruško, ali je lopta otišla pored gola. U 25. minuti iz daljine je pokušao Oštrek, ali u njegovom udarcu nije bilo preciznosti. U 28. minuti opasni je zaprijetio Roko Horvatić s desne strabe kaznenog prostora, ali je njegovu loptu vratar Posavec obranio. Horvatić je ipak uspio postići gol u 31. minuti nakon što je bio najbrži na odbijenu loptu od vratara Posavca.

Naime, s llijeve strane napada Jalžabeta upućen je udarac prema golu Varaždinaca, vratar Posavec odbio je kratku loptu, a brži i spretniji od domaćeg obrambenog igrača bio je Horvatić i snažnim udarcem pogodio mrežu nemoćnog Posavca. U 34. minuti ponovno se zatresla mreža Špicera, ali je igrač Varaždina Josip Boban bio u zaleđu i gol opravdano nije priznat. U 38. minuti Oštrek je probio po desnoj stranu i uputio povratnu loptu u sredinu kaznenog prostora prema Jertecu, a kapetan Varaždina ju je preciznim udarcem poslao u lijevu stranu nemoćnog Špicera za izjednačenje 2:2. u 40. minuti Jasmin Gorski je s oko 20 metara gađao lijevu stranu gola Špicera, no vratar Jalžabeta bio je na mjestu.

Prvu priliku u nastavku susreta imali je Jalžabet preko Medveda, koji je prošao po lijevoj strani u kazneni prostor Varaždina, ali je iz blizine, lijevo iskosa, pogodio desnu vratnicu golmana Posavca. U 50. minuti s desne je strane zaprijetio Pomper, ali mreža se nije zatresla U 61. minuti Medved je iz slobodnog udarca gađao lijevu stranu gola Varaždina, ali je vratar Posavec loptu izbacio u korner. U 65. minuti Špicer je krajnjim naporom skrenuo u korner pokušaj Jerteca iz neposredne blizine. U 67. minuti pred golom Jalžabeta oklijevao je Josip Boban iz dobre situacije, što je vratar Špicer iskoristio i skrenuo njegov pokušaj u korner.

U 78. minuti sa 16 metara pokušao je Josip Boban, ali je udarac otšao zamalo iznad grede gola Špicera. U 83. minuti Amanović je pogodio vanjski dio mreže gola Varaždina. U posljednje tri minute postignuta su dva gola, na svakoj strani po jedan. U 87. minuti Marko Hruško je, nakon solo akcije po desnoj strani, postigao gol za vodstvo Jalžabeta 3:2. Međutim, kapetan Varaždina Dario Jertec nije dozvolio da Kup ode u Jalžabet, jer je u 89. miniuti, na dodavanje Oštreka, prizemnim udarcem po drugi put na današnjem susretu pogodio mrežu Špicera i izjednačio rezultat na 3:3, pa su pobjednika odlučivali jedanaesterci. P

Prvi udarac s bijele točke izveo je Luka Jagačić koji je poslao loptu u desnu a Špicera u lijevu stranu gola za 1:0. Za Jalžabet je pucao Roko Horvatić koji je također odabrao desnu stranu gola Varaždina i izjednačio na 1:1. Za Varaždin je zatim pucao Dario Jertec i snažnim udarcem pogodio desnu stranu gola za 2:1, a Nikola Pomper za Jalžabet je pogodio također pogodio desnu stranu za 2:2, iako je vratar pročitai njegovu namjeru. Josip Boban za Varaždin je udarcem po zemlji pogodio desnu stranu gola Špicera 3:2 a Siniša Žugec je za Jalžabet također loptu poslao u desnu stranu gola za 3:3.

Za Varaždin je izvođač bio Juraj Maks Čelić koji se odlučio uputiti loptu u lijevu stranu za 4:3, a Nikola Modrić je za Jalžabet također odabrao lijevu stranu i izjednačio na 4:4. Udarac Borne Belaja za momčad Varaždina vratar Špicer je obranio, a Nenad Hanc je pogodio za Jalžabet i veliko slavlje njihovih navijača