FOTO Mario Zebec jednoglasno izabran za predsjednika Zbora nogometnih sudaca varaždinskog ŽNS-a Foto: Dražen Novosel

FOTO Mario Zebec jednoglasno izabran za predsjednika Zbora nogometnih sudaca varaždinskog ŽNS-a

| 23.2.2023. u 18:48h | Objavljeno u Sport

Na večerašnjoj izbornoj i izvještajnoj skupštini Zbora nogometnih sudaca varaždinskog ŽNS-a za predsjednika je jednoglasan izabran Mario Zebec, koji će na toj dužnosti zamijeniti dosadašnjeg predsjednika Ivana Kozinu.

Mario Zebec bio je jedini kandidat za funkciju predsjednika. Za dopredsjednika je izabran Ivan Vujec, a za članove Izvršnog odbora Vladimir Kapeš, Filip Hirš i Nikola Jelić, dok je tajnikom imenovan Roman Lacković. Članovi Nadzornog odbora bit će određeni naknadno.

Novi predsjednik Mario Zebec je rekao da će u sljedećem četverogodišnjem razdoblju glavni i temeljni cilj rada biti omasovljenje članstva, rad s mladim sucima, napredak sudaca po svim listama, a za što će, kako je naglasio, trebati podršku članova Zbora, kao i Županijskog nogometnog saveza.

- Na svima nama je da zajednički težimo da omasovimo članstvo jer tu su nam najveći problemi i u tom dijelu vidimo priliku za poboljšanje. Isto tako želja nam je napraviti napredak po svim listama - naglasio je Mario Zebec.

U izvješću o radu u proteklom rečeno je da se Zbor u svom radu vodio utvrđenim smjernicama, uz granice tolerancije, a ostvareni su zacrtani segmenti rada, koji je bio usmjeren na podizanje kvalitete suđenja. Isto tako naglašeno je da je varaždinski Zbor Jedan od najuspješnijih Zborova sudaca u Hrvatskoj.

Na večerašnjoj su skupštini dodijeljena i priznanja Zbora nogometnih sudaca, koja su za 10 godina sudačkog poziva primili Saša Vitez i Jasmin Horvat, za 20 godina Igor Franolić, Marko Stolnik, Goran Babić, Roman Lacković, a za 50 godina priznanje je primio Damir Remar. On je i govorio u ime onih sudaca koji su primili priznanja.

Okupljenima se obratio tajnik varaždinskog ŽNS-a Ivan Novak, koji je čestitao novoizabranom vodstvu. Istaknuo je da se ovaj Zbor može podičiti s najboljim sucem futsala na svijetu, kvalitetnim nogometnim sucima, a isto tako može se i podičiti podrškom ŽNS-a, jer od pet zaposlenika ŽNS-a četiri su bila suci i žive s ovim Zborom.

Isto tako zahvalio je i dosadašnjem predsjedniku Zbora nogometnih sudaca Ivanu Kozini, koji je bio funkciji predsjednika protekla četiri mandata i puno je učinio za županijski nogomet i sudački poziv.

Govorio je i predsjednik Udruge nogometnih delegata Dražen Posavec, koji je čestitavši novoizabranom vodstvu, rekao da se nada da će se dosadašnja kvalitetna suradnja sa Zborom nastaviti i dalje. Čestitke je uputio i današnjim laureatima.

Ispred Zbora nogometnih trenera govorio je tajnik udruge Goran Labaš, koji je napomenuo da njihova Udruga nema problema s članstvom, a nada se da će Zbor nogometnih sudaca pronaći model kako privući suce.