ŽRK Koka Varaždin slavila 27:26 u dramatičnoj završnici Foto: Martin Novosel

FOTO "Kokice" do teško izborene pobjede protiv Dugog Sela 55, prve na domaćem terenu

| 30.1.2021. u 20:34h | Objavljeno u Sport

Nakon 11 kola i tri domaća susreta koja su završila bez pobjednika, varaždinska Koka je konačno došla do svog prvog domaćeg slavlja protiv Dugog Sela 55 protiv kojeg je slavila s 27:26.

Još jednom Koka je ponovila scenarij iz prijašnja tri domaća susreta gdje su imale visoko vodstvo do sredine susreta, ovaj puta su vodile 19:13 u 35. minuti susreta, ali su i ovaj puta ispustile to vodstvo i u samoj završnici su morale boriti za svaku loptu.

Srećom, ovaj puta nisu ispustile pobjedu te su u još jednoj dramatičnoj završnici ovaj puta izašle pobjednički. Suzana Furjan je imala velik pritisak da realizira sedmerac u posljednjoj minuti za vodstvo 27:25 35 sekundi prije kraja susreta kojim bi osigurali pobjedu.

Suzana je uspješno relizirala taj sedmerac za 27:25, ali je Dugo Selo 55 ipak smanjilu u svom zadnjem napadu na konačnih 27:26. Jedna od junakinja susreta je bila Sara Šopar na vratima Koke s 10 obrana, ali važnije, obranila je čak tri od šest sedmeraca.

U napadu je još jednom raspoložena bila Tea Jalušić s osam golova, Katarina Mrazović je zabila šest, Ena Car je zabila četiri koliko je zabila i Suzana Furjan koja je 10 dana pauzirala zbog medicinskih poteškoća, ali je ipak odigrala ključnu ulogu u slavlju, dok su po dva gola zabili Ines Domjan i Lena Ljubić, a jedan gol je još zabila Sara Rogina.