FOTO Nikad više trkača na 4. humanitarnoj utrci grada anđela, prikupljeno više od 7000 eura! Foto: Krešimir Đurić

FOTO Nikad više trkača na 4. humanitarnoj utrci grada anđela, prikupljeno više od 7000 eura!

VV | 13.5.2023. u 14:33h | Objavljeno u Sport

Kišno i prohladno vrijeme nije spriječilo brojne trkače i rekreativce koji su danas sudjelovali u 4. humanitarnoj utrci grada anđela!

Nikad više sudionika, preko 700 prijavljenih, trčalo je danas za Zakladu za pomoć djeci VITA, čiji je osnivač Varaždinska županija, a koja za cilj ima pružanje pomoći roditeljima djece oboljele od malignih i drugih teških bolesti, kao i podupiranje opremanja dječjih igrališta u Varaždinskoj županiji.

Današnjom utrkom prikupljeno je i više od 7000 eura, a uz glavnu utrku, koja je startala u 11 sati, održane su i dvije dječje utrke, za one najmlađe, ali i one malo starije.

Idejni začetnik humanitarne utrke, Damir Habijan, ponosan je na broj sudionika koje je ove godine okupila utrka.

- Svi smo posljednjih dana pratili vremensku prognozu i pribojavali se hoće li nam se kiša smilovati, ovi ovdje sudionici, od djece, njihovih roditelja, članova obitelji, građana svih dobnih skupina, koji su odlučili otrčati krug za bolesnu djecu – svi oni su me demantirali. Ono što me posebno veseli su djeca, od onih najmanjih s nepune dvije godine, pa do osnovnoškolaca koji su u velikom broju istrčali dječje utrke – izjavio je Habijan te dodao kako su Varaždinke i Varaždinci, kao i svi drugi koji su se prijavili za utrke, pokazali da imaju veliko srce. Napomenuo je kako će tvrtka Marlex Invest, kao i svake godine, na prikupljeni, dati još isti toliki iznos.

Anica Sitar u ime organizatora, Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, zahvalila je svima koji su svojom donacijom pomogli Zakladu VITA, kao i upraviteljica Zaklade Jadranka Bahlen i varaždinski župan Anđelko Stričak.

Organizator utrke je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u suradnji sa Sportskim klubom SRD315 Sjeverozapad, Funkcionalnim centrom Active Vita te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Ružno vrijeme sudionicima utrke nije nimalo pokvarilo plemeniti cilj, a trčali su i brojni poznati. Sve je zabilježio naš fotoreporter Krešimir Đurić.