Kadeti KK Vindije slavili su protiv Bjelovara s uvjerljivih 92:48 Foto: Martin Novosel

FOTO: Kadeti Vindije pobjedom nad Bjelovarom protutnjali kroz ligu kadeta regije Sjever

| 18.3.2019. u 17:36h | Objavljeno u Sport

Prošle nedjelje odigrano je posljednje 6. kolo lige kadeta regije Sjever u kojem su nastupali i košarkaši KK Vindije. Nakon prvog dijela natjecanja regije Sjever, u skupini A su prenesli pet pobjeda, a u drugi dio natjecanja su završili sa četiri pobjede i jednim porazom. U zadnjem 6. kolu, koji su odigrali u nedjelju na domaćem terenu u sportskoj dvorani Graberje, uvjerljivo su svladali ekipu Bjelovara s 92:48 (27:10, 23:16, 23:5, 19:17). Sada ih čeka eliminacijska utakmica protiv jednog od predstavnika iz drugih regija.

- Ja sam preuzeo ovu ekipu u rujnu 2018. godine. To je jedna zaista talentirana generacija košarkaša koja je već nastupila na jakom natjecanju prošle godine, na poluzavršnici prvenstva Hrvatske kao mlađi kadeti. Meni je dosta novo raditi s mlađim igračima, ali već smo ove godine polučili jedan pozitivan rezultat. Ono što nas čeka je cilj da se iduće godine kvalificiramo u jedinstvenu kadetsku ligu. Već ove sezone imamo šansu to ostvariti, ali mislim da ćemo biti spremniji to izboriti iduće godine - rekao je trener kadeta KK Vindije, Velimir Mudri.

KK Vindija čeka ždrijeb u kojem će dobiti protivnika iz jedne od drugih regija, Centar, Jug, Istok i Zapad, a susret bi se trebao odigrati krajem travnja i ukoliko pobjede igrat će Final four Kupa regija, koji će se igrati sredinom svibnja, a pobjednik tog natjecanja izborit će plasman u Jedinstvenu kadetsku ligu u kojoj se natječu kadeti ABA ligaša Cedevite, Cibone i Zadra.