FOTO Jasmina Ilijaš i Kristijan Rubinić pobjednici 28. međunarodnog polumaratona Varaždin 1991. Foto: Krešimir Đurić

FOTO Jasmina Ilijaš i Kristijan Rubinić pobjednici 28. međunarodnog polumaratona Varaždin 1991.

Dražen Novosel/Varaždinske vijesti | 18.9.2022. u 13:52h | Objavljeno u Sport

Jasmina Ilijaš, članica TK Marathon 95 iz Varaždina i Kristijan Rubinić, član AK Jastrebarsko 99, pobjednici su današnjeg 28. Joma Varaždinskog polumaratona, koji je održan u organizaciji TK Marathon 95 iz Varaždina i suorganizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Utrka je okupila ukupno 585 natjecatelja, od čega njih 70 u konkurenciji djevojčica i dječaka, 171 ih je bilo na utrci građana, 77 u konkurenciji vatrogasaca, dok je polumaraton trčalo 267 natjecatelja.

U utrci građana na 4,8 kilometara kod žena slavila je Simona Jambrošić iz AK Varaždin. dok je kod muških najbolji bio Ivan Maletić iz Zaprešića.

Održana je i treća utrka vatrogasaca.

Medalje i nagrade najboljima uručili su varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, koji je i sam trčao utrku građana, i županijski vijećnik Tin Jurak. U utrci na 5 kilometara sudjelovao su i načelnik Općine Jalžabet Rajko Solar te načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

- Danas će na polumaratonu biti više od 500 pobjednika, od djece do umirovljenika koji također sudjeluju i svi koji završe utrku su pobjednici. Zdravo živjeti i baviti se sportom jako je bitno te će se danas kao dokaz tome poslijepodne na Kapucinskom trgu okupiti i biciklisti - istaknuo je gradonačelnik Bosilj.

Start i cilj utrke bili su na Kapucinskom trgu. Utrka se od svog početka 1995. godine organizira povodom Dana oslobođenja Varaždina 22. rujna 1991. godine. Već tradicionalni Varaždinski polumaraton promocija je sporta, rekreacije i zdravlja uz sudjelovanje Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin, Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, Kluba nordijskog hodanja Varaždin te Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava Varaždin koji je ove godine okupio oko 600 sudionika.