Veliko je bilo slavlje igrača Jalžabeta nakon današnjeg velikog uspjeha Foto: Dražen Novosel

FOTO: Jalžabet nakon jedanaesteraca prošao u 1. kolo hrvatskog Kupa

| 20.8.2016. u 18:47h | Objavljeno u Sport

Rezultatski zanimljivu i neizvjesnu utakmicu, sa sretnim završetkom za momčad Jalžabeta, a kojoj je od varaždinskih redakcija svjedočila jedino ekipa našeg tjednika, vidjelo je danas stotinjak gledatelja na igralištu u Biogradu na Moru.

Momčad Jalžabeta je nakon jedanaesteraca rezultatom 5:3, odnosno ukupnim rezultatom 7:5, pobijedila domaćeg trećeligaša Primorca i plasirala se u 1. kolo hrvatskog nogometnog Kupa. Rezultat u 90 minuta i nakon produžetaka bio je 2:2, s time da je domaćin nakon prvog poluvremena imao prednost od 2:0.

Susret je odigranom po sunčanom i vrlo toplom vremenu, uz temperaturu zraka od 30 stupnjeva. Prvi je gol postigao Martin Bačkov. Nakon što je prebačena obrana Jalžabeta i izbjegnuto zaleđe, lopta je došla do Bačkova koji je je lob udarcem prebacio Špicera.

Na 2:0 povisio je Lovre Erlić, koji je iskoristio dodavanje pred gol Josipa Galešića po zemlji s desne strane. Od Jalžabeta prijetio je Pomper udarcima iz daljine u 14., 26 i 27. minuti, a jednom je opasno zaprijetio i Sakač u 24. minuti.

U nastavku susreta preokret. U 48. minuti drugi žuti, automatski crveni karton dobio je domaći igrač Marino Jurjević pa je Primorac u nastavak susreta krenuo s igračem manje. Jalžabet je to iskoristio i golovima Nikole Pompera u 69. i Davora Amanovića u 75. minuti odveo susret u produžetke. Inače nakon isključenja igrača Primorac je bio podređen na terenu i Jalžabet je i u 90 minuta mogao riješiti pitanje pobjednika, ali s obzirom da se do kraja susreta mreže nisu tresle otišlo se u produžetke.

Ni u produžecima nije bilo golova, iako je bilo prilika, a najbolje su prilike imali Roko Horvatić za jalžabet u 15. minuti prbog produžetka, kada je pogodio gredu gola domaćina, a za Primorac je Colić u drugoj minuti drugog nastavka bio u stopostotnoj prilici, ali je Špicer obranio nemoguće, a vratar Jalžabeta bio je nesavladiv i u završnici drugog produžetka kada je Moravčić imao veliku priliku.

Nakon što nije bilo golova u produžecima o pobjedniku se odlučivalo jedanaestrecima, a za Jalžabet su bili precizni Roko Horvatić, Nikola Pomper, Siniša Žugec, Petar Friščić i Danijel Dušak, a kod domaćina Šime Marković je u prvoj seriji pogodio desnu vratnicu gola Špicera, a precizni su bili Marko Colić, Stefan Lazarevski i Vedran Ješe.

Nakon posljednjeg udarca i pogotka Danijela Dušaka slavlje igrača Jalžabeta zbog povijesnog uspjeha moglo je početi.

Utakmica pretkola Kupa Hrvatskog nogometnog saveza

Igralište Kažimira i Silvija u Biogradu na Moru, gledatelja:70

Primorac - Jalžabet 5:7 (2:2 (2:0)) - produžeci i jedanaestreci

Strijelci: 1:0 Martin Bačkov 16, 2:0 Lovre Erlić 36. minuta, 2:1 Nikola Pomper 69.,2:2 Davor Amanović 75.

Suci: Dario Kulušić (Šibenik), pomoćnici Vice Vidović (Split), Neven Gulin (Šibenik)

Primorac: Borgelott, Colić, Marković, Galešić, Ješe, Erlić, Lazarevski, Miletić, Jurjević, Bačkov (od 86. Katuša), Moravčić Trener: Zoran Slavica

Jalžabet: Špicer, Žugec, Levatić, Sakač (od 81. Dino Pomper), Dušak, Friščić, Hruško, Horvatić, Car (od 61. Amanović), Janović (od 30. Sakač), Pomper  Trener: Damir Lacko