FOTO Hrvatska školska nogometna reprezentacija priprema se za susret 1/4 finala na ISF Svjetskom prvenstvu

| 23.5.2024. u 08:06h | Objavljeno u Sport

Hrvatsku školsku nogometnu reprezentaciju na ISF Svjetskom prvenstvu u Kini, danas očekuje četvrtfinalni susret s drugim sastavom Kine, a pripreme teku prema planu.

- Kina 2 je školska reprezentacija prvak Kine. Treneri Mumlek, Labaš i Kranjec imaju spremne igrače za utakmicu, s obzirom na to da su svi zdravi a za njih je zadužen fizioterapeut Borak. Igrači su spremni te su posljednji trening odradili u odličnom raspoloženju i jedva čekaju da utakmica sutra počne i da daju sve od sebe. Zbog dva žuta kartona za sastav neće konkurirati Korpar Japek - izvijestio je voditelj ekipe Dario Kos, inače profesor TZK-a na Drugoj gimnaziji u Varaždinu.

Hrvatska je reprezentacija jučer bila u razgledu grada Daliana gdje se održava ISF Svjetsko nogometno prvenstvo i Panda parku.

- Danas ćemo posjetiti jednu osnovnu školu jer su Kini svi zaluđeni hrvatskim dresovima i hrvatskim nogometom. Ljudi na ulici nas zaustavlja i fotografiraju se s nama. Ovdje u Kini ništa se ne prepušta slučaju, sve je isplanirano u minutu. U razgovoru s hrvatskim veleposlanikom u Kini Dariom Mihelinom, koji nas je jučer posjetio na Danu nacija, saznali smo da su Kinezi ispraznili jedan dio grada u kojem se održava ISF Svjetsko prvenstvo, kako ne bi bilo prevelikih gužvi za vrijeme održavanja natjecanja, a grad ima 7 milijuna stanovnika - rekao je Kos.

Susret s Kinom 2 na rasporedu je sutra u 9 sati po lokalnom, a u 3 sata ujutro po hrvatskom vremenu.