FOTO Hrvatska odbojkaška ženska i muška reprezentacija okupile su u Varaždinu

| 6.5.2022. u 11:07h | Objavljeno u Sport

Hrvatska ženska i muška reprezentacija okupile su se u Varaždinu na početku priprema za ovogodišnji niz natjecanja koji kreće već krajem svibnja.

Puno je novosti u obje reprezentacije. Osim novih izbornika, kod odbojkaša Cederica Enarda, a kod odbojkašica Ferhata Akbasa, na širem se popisu našlo i podosta novih imena koje oba stručnjaka zajedno sa svojim stručnim stožerima žele provjeriti prije početka natjecanja.

Kod odbojkašica i odbojkaša sve starta natjecanjima u Europskoj Zlatnoj ligi, od 25. svibnja od čega će u Varaždinu muška reprezentacija igrati četiri utakmice 25. i 26. svibnja s Ukrajinom, 28. svibnja s Danskom te 1. lipnja sa Španjolskom.

Ženska reprezentacija u Varaždinu će igrati 25. sa Češkom, a 28. svibnja sa Slovačkom. Final Four Europske Zlatne lige za odbojkaše održat će se u Varaždinu 18. i 19. lipnja.

Odmah potom reprezentacije očekuju nastupi na Mediteranskim igrama u Alžiru od 25. lipnja do 5. srpnja. Odbojkašice će potom od 28. do 31. srpnja igrati na Challenger kupu u Zadru, izlučnom natjecanju za ulazak u Svjetsku ligu dogodine.

Kolovoz je rezerviran za kvalifikacijske susrete odbojkaša i odbojkašica za odlazak na Europsko prvenstvo 2023. godine te za kraj Svjetsko prvenstvo za žene u Nizozemskoj i Poljskoj od 23. rujna do 15. listopada gdje naše reprezentativke sudjeluju nakon što su posljednji put na toj svjetskoj smotri bile 2014. godine.

Obje naše nacionalne selekcije pripremat će se u Varaždinu do početka Europske lige, a tijekom slijedećeg tjedna obje reprezentacije trebale bi se popuniti do kraja, obzirom da su neka nacionalna prvenstva netom završila pa igračima i igračicama, ali i trenerima treba kraći odmor.

Do početka Europske lige u planu je odigrati i nekoliko kontrolnih pripremnih susreta pa će tako hrvatske odbojkašice u Varaždinu ugostiti Sloveniju od 12. do 13. svibnja te od 19. do 21. svibnja gostovati u Italiji, dok će odbojkaši 17. do 18. svibnja igrati u Srbiji, a 20. do 21. svibnja u Sloveniji.

Označeno u
Galerija slika