Andrej Gaćina je dobio oba svoja dvoboja u susretu protiv Turaka Foto: Martin Novosel

FOTO: Hrvatska izgubila dobiveni dvoboj protiv Turske u Areni Varaždin

| 28.2.2018. u 08:41h | Objavljeno u Sport

Hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija poražena je jučer u sklopu 1. kola kvalifikacija za ekipno Europsko prvenstvo od Turske 3:2. Pred domaćom publikom u Varaždinu u Areni, hrvatski stolnotenisači su bili blizu pobjede, ali Turci su ipak slavili.

Najbolji hrvatski igrač, Andrej Gaćina, dobio je ponajboljeg igrača Li Ahmeta s 3:0, nakon njega je Tomislav Pucar vodio 2:1 protiv Ibrahima Gunduza, ali je izgubio 3:2.  Abdullah Yigenler je svladao Tomislava Franu Kojića s 3:1, ali je izjednačenje donio Gaćina, svojim drugim susretom, te je u tri seta nadigrao Gunduza.

Odlučujući meč se odigrao između Pucara i Li Ahmeta. Pucar je imao vodstvo od 2:0 u setovima, ali iskusni naturalizirani Kinez uspio je izjednačiti, a potom i spasiti meč loptu. U petom setu Pucar je vodio 9:7, pa 10:9, ali Turčin je odlučujući set uzeo s 13:11 za konačnih 3:2.

Hrvatska se nalazi u kvalifikacijskoj skupini s Poljskom i Turskom, a jedno od prva dva mjesta vodi na EP, dok posljednje plasirana ekipa skupine ide u dodatne kvalifikacije. Sljedeći meč kvalifikacija, Hrvatska će igrati u Poljskoj za mjesec dana, 27. ožujka.