Andrea Pavlović Foto: Martin Novosel

FOTO: Hrvatica Andrea Pavlović izborila osminu finala u sve tri kategorije EP-a u Varaždinu

HSTS | 6.3.2020. u 08:50h | Objavljeno u Sport

Nakon drugog dana natjecanja na Europskom prvenstvu do 21 godine u Areni Varaždin, Hrvatica Andrea Pavlović nastavila je s odličnim igrama. Dvadesetgodišnja hrvatska reprezentativka je prošla u osminu finala u sve tri kategorije, pojedinačno, parovi i mješoviti parovi.

U pojedinačnom je pobijedila Čehinju Stepanovu (4:0) i petu nositeljicu Slovakinju Kukulkovu (4:0), te joj preostaje još susret sa Slovenkom Stražar, koja je dosad ostvarila pobjedu i poraz. No, to će biti meč koji će odlučivati s kojeg će hrvatska igračica među 16 najboljih, s prvog ili drugog mjesta. Za prvo mjesto skupine E dovoljan joj je set protiv slovenske stolnotenisačice. Inače, Andrea u dosadašnjih pet susreta u pojedinačnoj konkurenciji nije ispustila niti set.

Što se tiče parova, Pavlović i Ukrajinka Bratejko su s 3:0 (5, 5, 9) pobijedile Šveđanke Roose i Edvinsson te ih za četvrtfinale čeka susret sa šestim nositeljicama Francuskinjama Mostafavi i Fort. U mješovitim parovima Pavlović i Moldavac Putuntica su s 3:0 nadigrali poljski par Kubik i Wegrzyn te će za četvrtfinale igrati s odličnim Rumunjima Pleteom i Diaconu.

U osmini finala parova imat ćemo još dvije predstavnice. Arapović i Engleskinja Payet za četvrtfinale će igrati s osmim nositeljicama Garciom i Martins (Špa/Por), , a Vukelić i Mađarica Feher s drugim nositeljicama Lung i Kukulkova (Bel/Svk).