FOTO Grom u ruci: Trnovec Bartolovečki bogatiji za boksački klub BK „Thor” Foto: Trnovec Bartolovečki

FOTO Grom u ruci: Trnovec Bartolovečki bogatiji za boksački klub BK „Thor”

| 15.10.2020. u 09:15h | Objavljeno u Sport

Općina Trnovec Bartolovečki bogatija je za još jedan sportski klub. Riječ je o Boksačkom klubu „Thor” iz Bartolovca koji je s radom počeo prije otprilike mjesec dana. Trenutno broji 50-ak članova, a uz treninge boksa, održava i funkcionalne treninge te sportske dječje radionice.

- Trenutno radimo u dvije grupe, jedna je rekreativna, a druga natjecateljska. Treninzi se održavaju svakog radnog dana u jutarnjem i večernjem terminu, dok je subota rezervirana za individualne treninge za boksače. Zainteresiranost je zaista velika, posebice kod ženske populacije i zapravo nas je iznenadilo koliko je žena svih dobnih skupina zainteresirano za boks – rekla je Tatjana Maslić, predsjednica kluba.

Novi se članovi upisuju tijekom cijele godine, a svi zainteresirani mogu doći petkom u 18:30 na ogledni sat. Prvi trening je besplatan, a svu opremu osigurava klub.

Što se tiče rekreativnog boksa, trener Robert Herić ističe kako je namijenjen svim uzrastima, odnosno svima onima koji nisu zainteresirani za natjecanja. Taj je trening prilagođen svakom pojedincu, njegovoj konstituciji tijela, fizičkoj spremi, ali i zdravlju. Sastoji se od cardio treninga, tehničkog dijela te simulacije sparinga.

- Kod rekreativnih boksača nema kontakta, dakle oni se ne udaraju, već imaju samo simulaciju boksa. Trudimo se posvetiti svakom pojedincu. Oni ne treniraju sami, već smo stalno uz njih, korigiramo ih i trudimo se da dožive boks. Učimo svaki pokret, gard, udarce, sve boksačke vještine, no bez dodira. Ako netko od njih odluči boksati, priključimo ga drugoj grupi – poručuje trener.

Iako djeluje tek kratko vrijeme, boksači Thora ostvarili su već zapažene rezultate na natjecanjima, a u svojim redovima imaju i jednog hrvatskog reprezentativca, Timija Maslića.

- Dobri rezultati proizašli su iz predanog treniranja, upornosti, volje i entuzijazma, ali i iz puno razgovora s dečkima. Kad se sve to skupa zaokružilo, dobili smo sjajne rezultate. Dečki su ustrajali u namjeri koju smo imali od početka i nitko nije odustao – pojašnjava Herić, inače i trener mlađih seniora u reprezentaciji.

Klasičan trening boksača započinje zagrijavanjem, vježbama spretnosti i kondicije, zatim slijedi tehnički dio, a nakon toga sparing trening. Ekipa se trenutno priprema za subotnje mečeve u Zagrebačkom boksačkom centru na koje odlazi šest boksača iz Thora.

Reprezentativac Timi Maslić, inače 16-godišnjak, boksom se bavi dvije godine. Kaže kako je za dobre rezultate potrebno puno truda.

- Treba se pokazati pred ljudima u Hrvatskom boksačkom savezu. Treninzi su teški i naporni, uglavnom dvaput na dan, ali zavolio sam ovaj sport. Jako mi je interesantno vidjeti boksačku tehniku, to me najviše fascinira – ističe Timi. Dodaje kako je u ovom sportu ozljeda manje nego u, primjerice, rukometu i nogometu. Puno je udaraca u glavu, ali na to se tijelo privikne s vremenom. Najteže mu je, kaže, kondicijski izdržati borbu, odnosno tri runde po tri minute intenzivnog tempa.

Ovaj perspektivni mladi sportaš kao idući cilj izdvaja medalju na Prvenstvu Hrvatske druge godine, s željom da bude zlatnog sjaja.

Zadovoljstvo otvaranjem još jednog sportskog kluba na području općine Trnovec Bartolovečki izrazio je načelnik Zvonko Šamec.

- Pozdravljamo svaku novu inicijativu na području naše općine koja će privući građane na druženje, ali ih i potaknuti na bavljenje tjelesnom aktivnošću. Boks je privlačan i zanimljiv sport svim dobnim skupinama, izuzetno dobar za vježbe koordinacije, ali i za izbacivanje stresa. Općina će i dalje podržavati i promovirati ovakve aktivnosti te financijski podupirati u okviru svojih mogućnosti – istaknuo je načelnik Šamec.

Više informacija o Boksačkom klubu „Thor” potražite na Facebook stranici kluba, kao i na Instagramu.