Leon Benko bio strijelac i na današnjem susretu Foto: Krešimir Đurić

FOTO:Golovi Benka i Jerteca za pobjedu nad Osijekom i prvo mjesto

| 20.4.2019. u 18:08h | Objavljeno u Sport

Pobjedom rezultatom 2:0 nad drugim sastavom Osijeka nogometaši Varaždina, golovima Leona Benka u 62. i Daria Jerteca u 89.minuti susreta, nogometaši Varaždina preuzeli su željeno prvo mjesto na tablici na kojem će biti barem do utorka, točnije do susreta Šibenika kod Lučkog.

Današnji je susret na stadionu Varteksa počeo po sunčanom i toplom vremenu uz temperaturu zraka od 20 celzijevih stupnjeva i u nazočnosti oko dvije tisuće gledatelja, među kojima je bio i izbornik svjetskih prvaka, izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan.

Varaždin je zaigrao u najjačem sastavu s obzirom da je kapetan Dario Jertec u prošlom kolu, u ogledu s drugim sastavim Dinama,. odradio kaznu jedne utakmice neigranja zbog tri žuta kartona, dok zbog ozljeda u sastavu i dalje nisu bili Posavec, Yokoyama te od ovog tjedna ozlijeđeni Šiljić. Kod Osijeka, koji je igrao u formaciji 5-3-2, na klupi za pričuve bio je prvotimac Petar Boćkaj. Varaždin je od prve minute krenuo prema vratima osječkog golmana Marka Barešića.

U 10. minuti akcija Varaždina zaustavljena je zbog navodnog zaleđa. a u 15. minuti svoj je udarac s oko 25 metara oprobao Stjepan Babić, ali je lopta otišla izvan granica igrališta, pored desne vratnice gola Osijeka. Nakon početnog pristika Osijek je uspostavio terensku ravotežu i dva puta opasno zaprijetio. U 17. minuti Varaždin je izgubio loptu na sredini terena. Osijekov napad je s lijeve prebačen na desnu stranu, gdje se Todor Todoroski sjurio u kazeni prostor i iz teške pozicije pucao prema golu vratara Nevistića, pogodivši mrežu gola ali s vanjske strane.

U 24. minuti Mile Todorov oslobodio se trojice igrača Varaždina i i izašao sam pred vratara Nevistića koji je uspio zaustaviti njegovu loptu i sačuvao svoju mrežu netaknutom. U 40.minuti akcija Varaždina koja je mogla završiti loptom u mreži osijeka ali Dario Jertec nije uspio pred golom gostiju zahvatiti loptu na željeni način.

U 41. minti opasno je u kaznenom prpostoru s lijeve strane prijetio Ivan Durdov na dodavanje Mile Todorova, ali je vratar Ivan Nevistić ponovno bio uspješniji i loptu skrenuo u korner. Obje su momčadi bez promjena u sastavima u odnosu na početak susreta krenule u drugo poluvrijeme, a Varaždin je opet bio opasniji na otvaranju drugog dijela, kao i na početku susreta.

Prvu izmjenu načio je trener Osijeka Ronald Grnja, koji je u 54. minuti umjesto Almeide de Silve u igru uveo Mateja Hudečeka a u 61. minuti na teren je ušao Petar Boćkaj umjesto Mile Todorova, koji je do tog trenutka bio najveća prijetnja po gol domaćina.

Varaždin je došao u vodstvo u 62. minuti. Bio je četvrti korner za Varaždin s lijeve strane. Loptu je u kazneni prostor ubacio Dario Jertec, lopta je preletjela sve u šenaestercu i došla do druge, lijeve vratnice gola Osijeka, gdje ju je dočekao prvi topnik prvenstva Leon Benko i preciznim udarcem, sa oko 7metara, poslao u mrežu nemoćnog Barešić. U 67.minuti Varaždin je imao slobodan udarac s oko 25 metara lijevo iskosa pucao je Jertec ali točno u ruke osječkog vratara.

U 87. minuti Osijek je ostao s igračem manje jer je drugi žutiu automatski crveni karton dobio Todor Todoroski zbog prekršaja nad Glavicom na sredini terena. Konačnih 2:0 postavio je Jertec u 89. minuti pohgodivši mrežu sa 16 metara.