Današnji derbi odigran je u lijepom ambijentu na stadionu Sloboda Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Golom Šimeka Varaždin pobijedio Međimurje u derbiju 20. kola 3. HNL Istok

| 1.4.2017. u 18:02h | Objavljeno u Sport

Golom Karla Šimeka u 59. minuti susreta momčad Varaždina pobijedila je danas sastav Međimurja 1:0, u derbi susretu  20. kola Treće HNL Istok koji je odigran po dosta toplom i sunčanom vremenu, pred oko  1 500 gledatelja na stadionu Sloboda.

Bio je to susret između vodećih momčadi prvenstva s po 36 osvojenih bodova do tog susreta, a prvi ovosezonski susret ova dva suparnika u Čakovcu završio je bez golova.

Treneri Varaždina i Međimurja, Miljenko Mumlek i Mario Kovačević za današnji susret nisu mogli računati na sve igrače, pa je tako domaćin nastupio bez požutjelog Golika, te ozlijeđenih Novoseleca, Vuka i Samboleca, ali s Jertecom u sastavu, a gosti bez „pocrvenjelih“ Režića i Mesarića, te ozlijeđenog Krsitića.

Utakmica je krenula otvoreno, a prvi su zaprijetili na susretu gosti i to u 10 minuti. Akcija je išla po lijevoj strani preko Munivrane, na proigravanje Slunjskog, no Gavranović je obranio udarac Munivrane prema svom lijevom kutu. Dojam je da pomoćni sudac Nikola Kečkiš iz Virovitice pogriješio, ne signaliziravši zaleđe Munivrane.

U 17. minuti ponovno bijeg Munivrane po lijevoj strani i ubačaj u kazneni prpsotr pred gol Gavranovića, ali obrana Varaždina izbacila je loptu u korner, nakon kojeg nije bilo opasnosti. U 19. mniuti akcija gostiju po desnoj strani lopta je izbačena u u for za Nenada Erića, no vratar Gavranović bio je prvi na lopti.

U 27. minuti zabilježen je ubačaj Šimeka s lijeve strane u ruke vratara Šafarića. U 28. minuti s oko 20 metara desno iskosa pucao je Jertec, ali je obrana Međimurja loptu skrenula u korner. U 44. minuti Kolarić je ušao u kazneni prostor gostiju s lijeve strane i zavrnuo povratnu loptu na desetak metara za kapetana Šafarića, ali njegov udarac blokirala je obrana Međimurja.

U 45. minuti udarac Drožđeka iz daljine pod gredu gola gostiju vratar Šafarić je ibranio. U 51. minuti akciju je pokrenuo Kresinger primivši loptu na sredini terena, proigrao ju je u lijevu stranu za Drožđeka, koji se spustio prema golu po lijevoj strani, no u završnom udarcu po zemlji nije bilo preciznosti.

U 55. minuti malo je nedostajalo da kriva procjena vratar Šafarića koštala Međimurje primljenog pogotka u 55. minuti. U istoj je minuti Conjar iz centaršuta poslao loptu pod gredu,  no vratar Šafarić rukama ju je skrenuo u korner nakon koeg je loptu u kaznenom prostoru prsima prihvatio Drožđek, oslobodio se čuvara i snažno pucao iz blizine, ali je lopta odletjela preko grede gola gostiju.

Varaždinci su postigli gol u 59. minuti. Nakon udarca Čelića lopta se od vratara Šafarića odbila do Karla Šimeka koji ju je s oko 16 metara, desno iskosa, poslao u mrežu nemoćnog Šafarića. U 69. minuti nakon ubačaja u kazneni prostor Varaždinaca glavom je loptu zahvatio Nenad Erić, a vratar Gavranović procijenio je da neće imati problema s tom loptom, koja je na kraju pogodila njegovu lijevu vratnicu i odbila se u teren. 

U 69. minut trener Mumlek odlučio je Jerteca povući s terena, koji je pljeskom ispraćen s , a umjesto njega u igru je ušao Antolek. U 79. minuti s pet metara loptu je preko gola Varaždina poslao Nenad Erić, a minutu kasnije u kaznenom prostoru Međimurja uslijedila je akcija Kresingera i Antoleka, ali u njegiovom udarcu nije bilo preciznosti.

Što se utakmica bližila kraju bilo je i sve otvorenija, no rezultat se nije mijenjao.