FOTO Gimnastika u Vinici: Odlični rezultati na Sračinec kupu i Macanovom kupu u Čakovcu

VV | 11.5.2022. u 13:33h | Objavljeno u Sport

Nakon duge dvogodišnje stanke započela su natjecanja za djecu koja se natječu u sportsko rekreativnoj gimnastici. U Gimnastičkom klubu Vinica djeluju različite grupe djece od predškolaca, osnovnoškolaca i srednjoškolaca. U Sračincu 2. travnja u Sportskoj dvorani OŠ Sračinec i u Čakovcu 8. svibnja u Macanovom domu održana su prva natjecanja te je za mnogu djecu to bilo prvo natjecanje, odnosno ulazak u natjecateljski sustav. Gimnastičarke i gimnastičari GK Vinica postigli su u oba natjecanja izvrsne rezultate.

Rezultati postignuti na 1. Sračinec kupu: Antonio Kapljić osvojio je zlatnu medalju, a dječaci ekipno 3. mjesto dok su predškolke ekipno osvojile 2. mjesto. U kategoriji 5. razreda Sara Spevan osvojila je zlato. U kategoriji 6. razreda Tesa Majhen osvojila je srebro, a Martina Kušinec zlato. U kategoriji 7. i 8.razreda i srednjoškolaca Valerija Crnko osvojila je broncu, a Rozalija Kušinec zlato. Ekipno 5. do 8. razred i srednjoškolke osvojile su prvo mjesto.

Rezultati postignuti na Macanovom kupu u Čakovcu: U kategoriji dječaci 4. razreda Benjamin Ian Šipek osvojio je srebrnu medalju, dok su dječaci ekipno osvojili 3. mjesto. Djevojčice 1. i 2. razred i predškolke osvojile su 2. mjesto ekipno. U kategoriji .5 razreda Sara Spevan osvojila je zlato. U kategoriji 6. razreda Martina Kušinec osvojila je zlato. U kategoriji 8.razreda i srednjoškolaca Valerija Crnko osvojila je srebro, a Rozalija Kušinec zlato. Ekipno 5. do 8. razred i srednjoškolke osvojile su prvo mjesto.

Gimnastika je sport koji zahtjeva određeni prostor te upotrebu različitih sprava prilikom treninga. Gimnastički klub Vinica djeluje u vrlo skromnim uvjetima u prostoru sportske dvorane OŠ Vinica te je u velikoj potrebi za opremom kako bi treninzi za djecu bili što kvalitetniji. Djecu predredškolca i osnovnoškolca do 4. razreda trenira trenerica Anamarija Galeković u dvorani OŠ Vinica, dok gimnastičarke starijeg uzrasta 5. do 8. razred i srednjoškolke odlaze na treninge u sportsku dvoranu OŠ Sračinec ,a trenira ih trener Damir Fotak.

Iako Gimnastički klub Vinica djeluje u malom mjestu, zainteresiranost djece za taj sport je izuzetno velika te im Općina Vinica želi da i dalje postižu dobre rezultate na budućim natjecanjima.

Galerija slika