FOTO: Festival nordijskog hodanja i pješačenja u Varaždinu okupio brojne rekreativce Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Festival nordijskog hodanja i pješačenja u Varaždinu okupio brojne rekreativce

Varaždinske vijesti | 28.9.2019. u 13:29h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U Varaždinu se danas održava 4. Festival nordijskog hodanja i pješačenja, u organizaciji Zagrebačkog saveza sportske rekreacije "Sport za sve", NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“, Hrvatskim savezom nordijskog hodanja te Klubom nordijskog hodanja iz Varaždina, i to u sklopu međunarodnog projekta "Nordic Walking – Healthy Living“.

Projekt financira Europska komisija iz programa Erasmus+ sport, a cilj mu je povećati stopu sudjelovanja u nordijskom hodanju u partnerskim zemljama te potaknuti mobilnost volontera, trenera i neprofitnih sportskih organizacija.

Festival je počeo u 10 sati na Kapucinskom trgu, a brojni su sudionici nakon zagrijavanja krenuli na jednu od ruta. Osim četiri rekreativne rute užim i širim centrom grada, održava se i 3. hrvatsko natjecanje u nordijskom hodanju na ruti od 5 km.

Podjela diploma, medalja i pehara, uz ples i tortu, kao i zatvaranje festivala, počinje u 15:00 sati.

Organizatore i sudionike 4. Varaždinskog festivala nordijskog hodanja i pješačenja u Gradskoj vijećnici je primio varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok. Prisustvovali su predsjednik Kluba nordijskog hodanja Varaždin Srećko Radulović, predsjednik HSNH Davorin Antolić, predstavnica Zagrebačkog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Valentina Novosel, te predstavnici nordijskih hodača iz Poljske, Austrije i BiH.