Varađdin je danas na stadionu u Sigetu napravio veliki korak prema osvajanju naslova i Prvoj HNL Foto: Dražen Novosel

FOTO: Euro golom Benka i obranama Nevistića Varaždin pobijedio kod H. Dragovoljca

| 10.5.2019. u 18:50h | Objavljeno u Sport

U utakmici 24. kola Druge HNL danas su u zagrebačkom Sigetu, na ŠNC Stjepan Spajić, pred oko tisuću gledatelja,nogometaši Varaždina pobijedili domaći Hrvatski Dragovoljac rezultatom 1:0, golom Leona Benka u 50. minuti susreta, sjajnim slobodnim udarcem s oko 30 metara. Od 57. minute Varaždin je igrao s igračem manje jer je drugi žuti automatski crveni karton dobio Marko Stolnik.

U prvom poluvremenu Hrvatski Dragovoljac imao je bolje prilike jednom su i pogodili vratnicu gola Nevistića, ali na odmor se srećom po Varaždin otišlo bez golova. Susret je odigran pred velikim brojem navijača iz Varaždina, koji su na ovaj susret doputovali s dva autobusa i velikim brojem osobnih automobila, na tribinama stadiona bio je i hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatski Dragovoljac je počeo u sistemu 4-2-3-1 u sastavu: Šubarić – Gorupec, Gregov,Ćerdić, Manenica – Jugovič, Srbljinović- Majstorović, Majić, Havojić – Burić. Varaždin je utakmicu počeo u 4-1-4-1 u sastavu: Nevistić, Perković, Stolnik, Senič, Miličević – Babić-Posavec, Jertec,Brlečić-Fućak – Benko.

U 12. minuti Posavec je pao u desnoj strani kaznenog prostora domaćina ali sudac Josip Lučić iz Vinkovaca koji je bio blizu nije ni trepnuo. U 14. minuti s oko 30 metara desno iskosa udarac prema golu Nevistića uputio je Toni Gorupec lopta je na visini kazneog prostora pogodila u leđa njegovog suigrača Igora Jugovića te promjenila smjer ali srećom nije bilo opasnosti po gol Varaždinaca. U 21. minuti opasan je udarac s oko 20 metara po golu gostiju uputio Jugović, ali je loptu netko od Varaždinaca skrenuo u korner.

U 22. minuti s lijeve strane pred golom Varaždinaca našao se Šime Gregov, ali je njegov udarac sjajnom intervencijom skrenuo u korner vratar Nevistić. Nakon toga u 7. i 28. minuti gledali smo napade varaždinske momčadi, ali bez opasnosti po gol Zvonimira Šubarića. Nakon kornera Stjepana Babića u 31. minuti Matej Senić je pred golom Hrvatskog Dragovoljca bio najviši u skoku i glavom loptu poslao prema golu, koja je pogodila u leđa domaćeg igrača i završila u novom korneru za varaždinsku momčad s desne strane.

Opasno su živjeli Varaždinci u 38. minuti branio je Nevistić, a kada to nije uspio Havojić je pogodio je desnu vratnicu gola gostiju no mreža se na sreću nije tresla. U 41. minuti nakon kornera domaćina s desne strane Valentino Majstorović je pucao glavom ali pored gola Varaždinaca. Treneri su u nastavak susreta krenuli sa sastavima s početka utakmice, a u 47. minuti opomenut je Marko Stolnik.

Varaždin je došao u vodstvo golom Leona Benka u 50. minuti, koji je s oko 30 metara iz slobodnog udarca sjajnim udarcem zatresao mrežu nemoćnog vratara Šubarića, pogodivši njegovu desnu stranu gola. Nakon gola sudac je udaljio s klupe trenera Varaždina Branka Karačića i pomoćnog trenera domaćih Nikicu Miletića.

U 57. drugi žuti, automatski crveni karton dobio je Marko Stolnik, nikome u novinarskoj loži nije bilo jasno zbog čega, vjerojatno je razlog bio prigovor, pa je Varaždin susret nastavio s igračem manje. Sa Stolnikom isključenjem počela je i padati jaka kiša, dok je prvi dio odigran po sunčanom a zatim i oblačnom vremenu.

Tada je umjesto Ivana Posavca u igru ušao Mario Zebić. S igračem više domaćin je napadao prema golu varaždinske momčadi, koja se dobro branila. U 62. minuti nakon kornera s desne strane loptu je kod lijeve vratnice gola Nevistića dočekao Havojić i iz blizine pogodio vanjski dio mreže.

U 66. minuti igru je napustio zbog ozljede Stjepan Babić, a na teren je ušao Matija Kolarić, a u 69. minuti umjesto Krsitiana Fućaka u igru je ušao Leonard Vuk. U 71. minuti ne baš blistavi sudac Lučić dodijelio je opomenu Mateju Seniću, a u 79. minuti opomenut je Mario Brlečić. desetak minut prije kraja i kiša je prestala.

U 88. minuti Benko se našao u dobroj prilici pred golom domaćina, ali njegov udarac nije bio precizan. Nakon današnje pobjede u varaždinskom se klubu mogu mirno pripremati za derbi prvenstva sljedee subote na stadionu Varteksa od 19 sati protiv Šibenika kojeg sutra očekuje domaćinstvo Kustošiji.