FOTO Elitna liga: Nedeljanec se protiv Poleta (T) spasio poraza, Mladost (M) slavila "petardom" Foto: Martin Novosel

FOTO Elitna liga: Nedeljanec se protiv Poleta (T) spasio poraza, Mladost (M) slavila "petardom"

vv | 7.4.2024. u 19:30h | Objavljeno u Sport

Danas se u sklopu 19. kola Elitne lige, odigrao derbi susret kola između Nedeljanca i Poleta (T) u kojem su momčadi odigrali visok 3:3 remi. Nakon prvih 45 minuta, Nedeljanec je vodio sa 1:0 pogotkom Luke Modrića u 25. minuti, a onda je Polet (T) u drugom poluvremenu u 11 minuti u potpunosti preokrenuo rezultat. Prvo je Renato Sakač zabio za izjednačenje u 64. minuti, prednost Poletu (T) od 2:1 je donio Dino Bahat u 67. minuti, a na 3:1 prednost Poleta (T) je postavio Sakač svojim drugim pogotkom u 75. minuti susreta. Unatoč deficitu od dva gola, domaćin se ipak nije predao te je prvo pogotkom Antonija Glavaša u 78. minuti smanjio prednost gostiju na 3:2, a spas u zadnji čas je stigao u 90. minuti pogotkom Tomislava Medveda.

Puno jednosmjernija utakmica odigrala se u Cestici gdje je domaći Polet (C) izgubio protiv Mladosti (M) sa 5:0. Dalibor Solina je bio dvostruki strijelac na susreta zabivši golove u 19. i 64. minuti, Patrik Mihalić se također upisao u strijelce u dva navrata pogotcima u 33. i 57. minuti, dok je Borna Ptiček zabio pogodak u 40. minuti susreta.

Budućnost iz Vidovca je nastavila put prema spašavanju statusa člana Elitne lige te je prvi puta ove sezone spojila dvije pobjede u nizu. Nakon što su u proteklom kolu slavili protiv Bednje na domaćem terenu, ovaj puta su s istih 2:1 svladali Dubravku-Zagorac na gostovanju. Pobjedu su im donijela zvučna pojačanja, Igor Prahić koji je u 16. minuti realizirao kazneni udarac, a na isti način je iz kaznenog udarca zabio Josip Golubar u 65. minuti, dok je gol za domaćina zabio Luka Kaniški u 88. minuti susreta. Dubravka-Zagorac je od 74. minute igrala s igračem manje, Nikola Katalenić je zaradio dva žuta kartona, prvi u 64. i drugi u 74. minuti.