FOTO Ekipa Graditeljstvo Merkaš pobjednik 18. otvorenog zimskog turnira u malom nogometu u Lepoglavi

| 11.2.2024. u 18:28h | Objavljeno u Sport

Ekipa Graditeljstvo Merkaš iz Donje Šemnice pobjednik je 18.otvorenog zimskog turnira u malom nogometu Ediltec kup-Lepoglava 2024. u seniorskoj konkurenciji.

U finalu, koje je odigrano jučer, pobijedili su DC-10 iz Petrove Gore sa 4:2 u utakmici punoj uzbuđenja i rezultatskog preokreta. U utakmici za 3. mjesto Tornado iz Lepoglave svladao je Keramiku Mecena &OPG Plahtarić iz Jerovca i Bedenca s visokih 7:0.

U konkurenciji veterana pobjednik je ekipa CB The Best & OPG Forios Exspres iz Petrove Gore koja u finalnoj utakmici svladala Univerzal Varaždin sa 3:1, dok je treće mjesto zauzela ekipa White team Varaždin pobijedivši Gornju Šemnicu sa 3:2.

U revijalnoj utakmici turnira Reprezentacija veterana HNS pobijedila je Reprezentaciju turnira sa 6:1.Program finalnog dana svojim nastupom uveličala je limena glazba Lepoglave.

U seniorskoj konkurenciji pobjednik turnira ekipa Graditeljstvo Merkaš primila je veliki prijelazni pehar, pehar u trajno vlasništvo, novčani iznos od 2.000 eura koje im je uručio  lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Drugoplasirana ekipa DC-10 primila je pehar i novčani iznos od 700 eura koje im je uručio Zdravko Jakop, državni tajnik u Ministarstvu obrane.

Ekipa Tornado iz Lepoglave za treće mjesto primila je pehar i novčani iznos od 300 eura koje im je uručio Sead Šahović, glavni sponzor turnira,firma Ediltec.

Četvrtoplasirana ekipa Keramika Mecena&OPG Plahtarić primila je pehar i novčani iznos od 150 eura koje im je uručio Robert Dukarić, predsjednik lepoglavskog Gradskog vijeća.

U seniorskoj konkurenciji najbolji strijelac turnira je Dominik Božak iz ekipe DC 10, najbolji igrač turnira je Matija Kanceljak iz ekipe Graditeljstvo Merkaš, a golman je Filip Domiter također iz pobjedničke ekipe. Najbolji igrač finalne utakmice je Marko Mlinarić iz ekipe Graditeljstvo Merkaš. Nagrade najboljim pojedincima uručili su Dražen Novak i Tonko Županić.

U veteranskoj konkurenciji prvoplasirana ekipa CB The Best &OPG Ferios Exspres primila je veliki prijelazni pehar i pehar u trajno vlasništvo i novčani iznos od ukupno 700 eura koje im je uručio Marijan Škvarić, drugoplasirana ekipa Univerzal Varaždin primila je pehar i novčani iznos od ukupno 300 eura koje im je uručio Zdravko Jakop, trećeplasirana ekipa White team Varaždin primila je pehar i novčani iznos od 150 eura koje im je uručio Sead Šehović, dok je četvrtoplasirana ekipa Gornja Šemnica primila pehar i novčani iznos od 100 eura koje im je uručio Robert Dukarić.

U veteranskoj konkurenciji najbolji igrač turnira je Ivan Kovačec,a najbolji golman je Igor Celjak, obojica iz ekipe CB The Best & Furious Exspress. Najbolji igrač finalne utakmice bio je Ivan Firer, također iz pobjedničke ekipe.

U konkurenciji najboljih strijelaca turnira ove godine iznimno ih je bilo čak petorica sa po pet golova i to Željko Bedeković ( Auto Klarić), Marko Fruk ( M –Klub Macelj), Dino Đuras i Marko Šrajbek (White team Varaždin) i Ivan Kovačec ( CB The Best &Furious Exspres).Plakete će svima biti uručene naknadno.

Nagradu fair play kod seniora primila je ekipa ŠD Vrbno,a kod veterana M-Klub Macelj.Izvršni organizator turnira Damir Kužir istaknuo je da je na turniru sudjelovala ukupno 51 ekipa i to 33 seniorskih i 18 veteranskih, odigrano je 75 utakmica , postignuto 315 golova u konkurenciji seniora i 144 kod veterana.

Organizator turnira bila je Zajednica sportskih udruga grada Lepoglave i Klub igrača malog nogometa Lepoglava.