FOTO Dražen Novak izabran za novog predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave

Varaždinske vijesti | 24.5.2022. u 17:39h | Objavljeno u Sport

Zajednica sportskih udruga Grada Lepoglave održala je redovitu izbornu Skupštinu na kojoj je za novog predsjednika Zajednice izabran Dražen Novak.

Novak je u odnosu na protukandidata Željka Hutena dobio većinu glasova članova Skupštine i povjerenje da u naredne četiri godine, zamijenivši dosadašnjeg predsjednika Tonka Županića, vodi Zajednicu.

Predstavljajući svoj program, Novak je istaknuo potrebu uključivanja u sport što više djece i mladih što će, uz dobrobit koju za njihovo zdravlje donosi bavljenje sportom, osigurati opstojnost lepoglavskog sporta.

Uz predsjednika, izabrana su i dva potpredsjednika Zajednice Željko Breški i Mario Galinec. Potvrđen je i novi Izvršni odbor u koji su izabrani: Kristijan Bizek, Željko Huten, Željko Breški, Siniša Matuza, Zlatko Bajsić, Filip Loparić, Dario Bizek, Josip Sever, Ivan Štefičar, Mario Galinec, Silvestar Držaić i Damjan Županić.

Skupština je jednoglasno prihvatila sva izvješća te zahvalila dosadašnjem predsjedniku na njegovom angažmanu i radu tijekom četverogodišnjeg predsjedanja Zajednicom.

Članovima Skupštine obratio se gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić. Uz čestitke novoizabranom vodstvu, podsjetio je na brojna gradska ulaganja u razvoj sporta.

- U razvoj sporta Grad Lepoglava ulagao je u velikoj mjeri s ciljem da se sport podigne na razinu koju zaslužuje. Provedeni su brojni programi i projekti kojima je to i ostvareno. Naša predanost sportu potvrđena je i od strane Europske unije dodjelom titule Europskog grada sporta. Bili smo prvi grad u Hrvatskoj koji je dobio to priznanje. Za to je zaslužna činjenica da smo svakom građaninu omogućili da se bavi sportom što je u našem gradu praktični besplatno. Omogućili smo to i izgradnjom sportske infrastrukture pa tako danas gotovo svako naselje na gradskom području ima sportski teren. U vremenu koje dolazi potrebno nam je zajedništvo, da o potrebama i budućim aktivnostima zajedno raspravljamo i donosimo odluke. Rekao bih – vaša ideja moja realizacija. Također, potrebno je u sport uključiti što više djece, a u pružanje podrške razvoju sporta na gradskom području uključiti što više poduzetnika - poručio je gradonačelnik Škvarić.

Galerija slika