Dorian Kalajdžija s brončanim odličjem

FOTO: Dorian Kalajdžija brončani na prvenstvu Balkana

| 29.5.2016. u 16:01h | Objavljeno u Sport

Članovi Karate kluba Varaždin, Dorian Kalajdžija, Lovro Rozman i Tibor Kovačić nastupili su na 21. Prvenstvu Balkana za djecu 2016. održanom od petak do danas u Beogradu. Najveći uspjeh ostvario je Kalajdžija koji je u svojoj kategoriji stigao do brončane medalje.

Nastupio je u kategoriji 2003. godište do 55 kilograma, koja je okupila 22 natjecatelja iz devet država. Kalajdžija je u prvoj borbi pobijedio domaćeg predstavnika Lazara Čosića 1:0. U četvrtini finala  bio je uvjerljiv protiv bugarskog predstavnika Maxima Hristova s 3:0. Uslijedilo je hvatsko polufinale u kojem je bolji bio Dario Gluhinić iz zagrebačke Stijene, kasniji osvajač srebrnog odličja. Dorianu se nakon toga, na putu do bronce, našao još jedan domaći predstavnik, Radoje Dabetić. Sigurnom borbom i pobjedom 1:0 Dorian je osigurao brončanu medalju.

Lovro Rozman i Tibor Kovačić nastupili su u kategoriji godište 2004. iznad 50 kilograma. Nakon uvodne dvije sigurne pobjede Rozman je stigao do četvrtine finala u kojem gubi od turskog predstavnika Enes Dag Alija. Treba spomenuti da je veći dio borbe Rozman odradio s ozljedom noge. Do tog trenutka varaždinski borac bio je u vodstvu. U istoj kategoriji Kovačić je poražen u prvoj borbi sudačkom odlukom. Bolji je bio Hasim Bešić iz Bosne i Hercegovine.

Mlade varaždinske karatiste u Beogradu je vodio njihov trener i izbornik juniorske i mlađe seniorske reprezentacije Esad Garibović. 21. prvenstvo Balkana u Beogradu okupilo je 831 karatista i karatistkinju iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Turske, Bugarske, Slovenije, Rumunjske, Albanije, Crne Gore, Makedonije i Kosova.

U ukupnom poretku Hrvatska je zauzela peto mjesto s osvojenih petnaest medalja, dvije zlatne, šest srebrnih i sedam brončanih.  Prva je Turska s osvojenih 48 medalja.

Galerija slika