Pobjednici 40. izdanja Novogodišnje utrke Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Domen Hafner i Bojana Bjeljac pobijedili na jubilarnom 40. izdanju Novogodišnje utrke

| 1.1.2018. u 01:20h | Objavljeno u Sport

Domen Hafner iz Slovenije i Hrvatica Bojana Bjeljac su pobjednici noćašnje, jubilarne 40. Novogodišnje utrke u Varaždinu. Ovo je jedina je utrka na svijetu koja počinje točno u ponoć na prijelazu iz Stare u Novu godinu, a na 40. izdanju Novogodišnje utrke je bilo prijavljeno 477  natjecatelja i natjecateljica iz 16 različitih zemalja i to iz Australije, Kanade, Irske, Kenije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Finske, Ukrajine, SAD-a, Luksemburga, Nizozemske, Švicarske, Crne Gore i Hrvatske.

Na glavnoj utrci dužine 6400 metara, koja se sastoji od dva kruga po varaždinskim ulicama sa startom i ciljem na Kapucinskom trgu, gdje je bio organiziran i doček Nove godine, najbrži je bio Slovenac Domen Hafner pretčavši utrku za 18 minuta i 7 sekundi, na drugo mjesto se smjestio Mađar Laszlo Gregor (19:01), dok je treći bio također mađarski predstavnik Tamas Nagy (19:48).

Najbrži Hrvat je bio Matija Avirović (21:16) koji je utrku završio na 4. mjestu, dok je najbrži Varaždinac bio Dinko Solić (22:29) iz Atletskog kluba Varaždin koji je osvojio 8. mjesto.

- Čuo sam da je to brza i jaka utrka i zato sam se odlučio da dođem ovdje. Ima dosta novogodišnjih utrka i to su uvijek dobre utrke gdje se uvijek brzo trči. Ova staza nije bila toliko zahtjevna, ali sam imao dobru konkurenciju. Ima dosta ljudi i ozračje je jako dobro i jako je posebno - rekao je Slovenac Domen Hafner nakon pobjede u svom debiju na varaždinskoj Novogodišnjoj trci.

U ženskoj utrci duljine 3200 metara pobjednica je bila Hrvatica Bojana Bjeljac koja je istrčala utrku za 9 minuta i 55 sekundi, druga je bila Zita Kacser iz Mađarske (10:27), a treća je bila Tunde Szabo (10:30) također iz Mađarske, dok je najbrža varaždinska natjecateljica bila Paula Šimunčić iz Atletskog kluba Sloboda (11:20) koja je osvojila 6. mjesto.

- Izvanredan je osjećaj pobijediti, a još je k tomu i Nova godina. Presretna sam te želim sretnu novu godinu svima. Utrka je posebna jer je u ponoć i bila je baš euforija odlična i ja sam presretna. Prvi puta sam nastupila na ovoj utrci i slučajno sam osvojila. Dosta su pucali s petardama pa je bilo zanimljivo trčati utrku. Varaždin je odličan - rekla je pobjednica Novogodišnje utrke Bojana Bjeljac koja je već prije osvajala i utrku Varaždinskog polumaratona

Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina je organizator utrke uz suorganizatora AK „Sloboda“ i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, a novčana nagrada za prvo mjesto je iznosila 700 eura, za drugo mjesto 500 eura i za treće mjesto 300 eura.

- Iz ZSUGV-a želimo svima sretnu novu godinu. Pošto je ova utrka tradicionalna i svake godine pokušavamo to podići na jednu višu razinu i veselimo se što je i ove godine bila kvalitetna utrka te smo i ove godine odlučili dati izdašne nagrade - zaključio je predsjednik ZSUGV-a Alen Runac koji je uz dogradonačelnika Varaždina Zlatana Avara dodijelio pehare pobjednicima 40. Novogodišnje utrke koja je ujedno bila i dio dočeka Nove godine na Kapucinskom trgu.