Danas je na Kapucinskom trgu održan 2. Varaždinski festival nordijskog hodanja i pješačenja Foto: KNH Varaždin

FOTO: Denis Kotnik i Darinka Kolarić pobjednici utrke u nordijskom hodanju

| 23.9.2017. u 18:17h | Objavljeno u Sport

Klub nordijskog hodanja Varaždin je danas organizirao 2. Varaždinski festival nordijskog hodanja i pješačenja koji je okupio oko 250 sudionika iz Hrvatske i Slovenije na Kapucinskom trgu od ranih jutarnjih sati.

Manifestacija koja je zamišljena kao zajedničko nordijsko hodanje i pješačenje ljudi svih dobnih kategorija ove je godine imala i prvo hrvatsko natjecanje u nordijskom hodanju, a na Kapucinskom trgu, gdje je bio start i cilj, dovela je nordijske hodače iz Ogulina, Karlovca, Duge Rese, Opatije, Zagreba, Čakovca, Nedelišća, Savske Vesi, Ivanca te Radomlja u Sloveniji.

- Festival organiziramo drugu godinu i jedan smo od četiri grada u Hrvatskoj, uz Opatiju, Karlovac i Prelog, koji to čine. Svake godine pokušavamo napraviti iskorak u organizaciji. Ove godine je to prvo hrvatsko natjecanje u nordijskom hodanju. Sudionicima smo ponudili i popratni program u kojem promoviramo zdrav život i varaždinske udruge - rekao je Srećko Radulović, predsjednik Kluba nordijskog hodanja Varaždin.

U natjecanju u nordijskom hodanju na 1,5 km nastupilo je 20 natjecatelja, a najbrži su bili Denis Kotnik iz Radomlja i Darinka Kolarić iz KNH Varaždin. Nakon natjecanja sudionici festivala podijelili su se u tri skupine koje su prošle rutama ulicama Varaždina, od 2,5 km, 5 km i 10 km.

U popratnom programu Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin i Srednje škola s pravom javnosti Maruševec promovirali su zdravi život, a udruge Mednjak i Uz tebe sam svoje aktivnosti. Na Kapucinskom trgu nastupile su članice Studija Bravo i Varaždinske mažoretkinje.

Uz nazočnost predsjednika Hrvatskog saveza nordijskog hodanja Davorina Antončića, 2. Varaždinski festival nordijskog hodanja i pješačenja otvorila je zamjenica gradonačelnika Varaždina Sandra Malenica. Festival je organiziran uz potporu Grada Varaždina i Turističke zajednice grada Varaždina te Varaždinske županije.

Klub nordijskog hodanja Varaždin osnovan je 28. ožujka 2015. godine i ima 60 članova koji aktivno promiču zdravi način života i nordijsko hodanje kao jedan od najpristupačnijih oblika rekreacije u gradu Varaždinu. Uspješno organiziraju škole nordijskog hodanja koje je ove godine polazilo 29 budućih nordijskih hodača, a već 17. škola krenut će prve subote (7.) u listopadu.

Galerija slika