Danci ipak pokazali mentalnu snagu nakon neočekivanog poraza od Češke i pobijedili Španjolsku 25:22 Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Danska za kraj prvog dijela natjecanja pobijedila Španjolsku u Areni Varaždin

| 17.1.2018. u 21:54h | Objavljeno u Sport

Već se nakon utakmice Češke i Mađarske znalo tko prolazi u drugi krug natjecanja Europskog rukometnog prvenstva iz skupine D koja se igrala u Areni Varaždin. Susret Danske i Španjolske odlučivao je samo o broju bodova koje prenose ove momčadi, a pobjedom Danske 25:22 obje ekipe će u drugi dio natjecanja prenijeti po dva boda.

Obje momčadi su željele pobjed, ali je ipak na kraju slavila Danska. Najbolji strijelac Danske je bio Peter Balling Christensen sa 8 golova, dok je u Španjolskoj najbolji strijelac sa 6 golova bio Alex Dujshebaev. Najboljim igračem susreta je proglašen Christensen.

U drugi krug natjecanja, u koji idu po tri prvoplasirane ekipa iz svake od skupine C i skupine D koja će se igrati u našoj Areni Varaždin, idu Španjolska, Danska i Češka iz varaždinske skupine D svaka s po dva boda, dok iz zagrebačke skupine C idu Makedonci s tri boda, Nijemci s dva i Slovenci sa samo jednim bodom.

U drugoj fazi natjecanja igraju međusobno ekipe iz C i D skupine, a dvije prvoplasirane ekipe će izboriti nastup u polufinalu EP-a, a natjecanje u Areni Varažadin se nastavlja već ovog petka, 19. siječnja

Atmosfera je na oba današnja susreta bila odlična uz bučno navijanje za sve momčadi, a sigurni smo da će se to nastaviti i u drugom krugu natjecanja.