Slovenija izgubila od Danske 31:28 Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Danci utišali uzvik "Kdor ne skače, ni Slovenc" koji se orio varaždinskom Arenom

| 19.1.2018. u 22:06h | Objavljeno u Sport

Danska je još jednom na Europskom rukometnom prvenstvu okusila kako je to kada cijela dvorana navija protiv tebe. Naime, u drugom susretu prvog dana nastavka druge faze natjecanja u Areni Varaždin, Slovenija nije uspjela uz glasno navijanje svojih brojnih navijača stići do važne pobjede protiv jake Danske reprezentacije izgubivši 31:28.

Put do pobjede nije bio lagan za Dansku. Slovenija tijekom prvog poluvremena skoro nije ni okusila vodstvo, a Danska je uglavnom vodila jednim golom razlike uz povremena izjednačenja, a do prvog vodstva Slovenci su stigli tek u 22. minuti susreta kod rezultata 12:11. Ipak, Danci su na odmor otišli s vodstvom od dva gola razlike (16:14).

Danci su i u nastavku vodili, a iz slovenskog dijela publike je netko bacio kokice na teren u znak negodovanja na odluku francuskog sudačkog dvojca koji je u 38. minuti isključio čak dva igrača Slovenije kod rezultata 19:18 u korist Danaca. Borut Mačkovšek zbog prekršaja, a Darko Cingesar zbog prigovora sucu. Unatoč gotovo užarenoj atmosferi u dvorani, Danci su do kraja držali vodstvo i zasluženo slavili.

Najbolji strijelac Danaca je bio Lasse J. Svan sa 11 golova, dok je u redovima slovenske reprezentacije najefikasniji bio Miha Zarabec sa 6 golova. Najboljim igračem susreta proglašen je Svan.

Nijemci i Danci su pobjedama u današnjim susretima preuzeli vrh varaždinske polufinalne skupine sa 4 boda, treći su Makedonci sa 3 boda, četvrti i peti su Španjolci i Česi sa 2 boda, dok je Slovenija zadnja sa samo jednim bodom, čime su se Slovenci našli u gotovo nemogućoj situaciji za prolazak u polufinale.

Natjecanje u Areni Varaždin se nastavlja u nedjelju, 21. siječnja, kada će prvo u 18:15 sati igrati Nijemci protiv Danaca, u 20:30 sati susrest će se Makedonci i Španjolci.