Momčad GRK Varaždina 1930 (plavi) u finalu je izgubila od Koprivnice Foto: Dražen Novosel

FOTO: Dabrovima 2. mjesto prvog dana 9. Međunarodnog memorijalnog turnira „Krešimir Petanjek“

| 28.12.2019. u 08:03h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Pod pokroviteljstvom Grada Varaždina u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin, popularnoj Areni uz Dravu,igra se dvodnevni 9. Međunarodni rukometni turnir „Krešimir Petanjek“. Sudjeluju čak 32 ekipe rukometaša, dječaka mlađih uzrasnih kategorija rođenih 2006. te 2008. godine i mlađih. Uz ekipe iz cijele Hrvatske , sudjeluju i ekipe iz Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Jučer, prvog dana turnira, igrale su ekipe sastavljene od igrača rođenih 2006. godine,a  GRK Varaždinu 1930 pripalo je drugo mjesto nakon poraza u finalu od Koprivnice. Danas se od 9 sati igra turnir s ekipama igrača rođenih 2008. godine, a finale je predviđeno u 18 sati, nakon čega slijedi proglašenje najboljih pojedinaca i ekipa.

Turnir je posvećen Krešimiru Petanjeku, jednom od najzaslužnijih i najvećih rukometnih entuzijasta zaslužnih za razvoj rukometa i općenito sporta u Varaždinu i široj regiji koji je preminuo 2010. godine. Organizatori, Udruga rukometnih veterana iz Varaždina, zadovoljni su odazivom i kvalitetom ekipa koje dolaze na ovaj sve značajniji rukometni turnir kojem je cilj odgajanje novih naraštaja rukometaša.