Predsjednik ludbreškog nogometnog trećeligaša Dražen Crnković Foto: Dražen Novosel

FOTO Crnković: Želimo play off u prvenstvu i finale županijskog Kupa

| 22.2.2021. u 13:46h | Objavljeno u Sport

Ispred tribine stadiona Podravine, na otvorenom, danas je, uoči početka proljetnog dijela prvenstva u Trećoj HNL Sjever, održana konferencija za novinare Nogometnog kluba Podravina. Prema riječima predsjednika kluba Dražena Crnkovića susreti s novinarima održavat će se barem jednom mjesečno.

- Svi u klubu radimo na tome da ga dignemo na viši nivo, da poboljšamo rezultate i da se pokušamo izboriti za play off , a očekuje nas i polufinale županijskog Kupa, u kojeg smo se plasirali nakon 7 godina. Nadamo se da će biti sportskih uspjeha. Nadamo se da će i kroz školu nogometa, naše klince i kroz seniorsku ekipu ta energija biti prepoznata i da će to rezultati popratiti- rekao je uvodno predsjednik Podravine Dražen Crnković.

Momčad je pojačana u odnosu na jesenski dio sezone.

- Iz Varteksa smo doveli Josipa Golubara, iz Portugala se vratio Igor Tkalčić, došao je na posudbu i Dedić iz Varaždina te Golub, Crnčec i Vuk, a angažirali smo i Šmrčeka - rekao je Crnković. Momčad uz svakodnevne treninge odigrava i trening utakmica pa je u subotu Podravina svladala s 8:2 momčad Mladost Kometa iz Preloga.

- U klubu sam od 1995. godine s malim ili većim stankama, a želio bih se osvrnuti na rad nove uprave kluba na čelu s predsjednikom Crnkovićem. Posljednja tako pozitivna selekcija igračkog kadra napravljena je 2000. godine, kada je trener također bio Velimir Špikić. Bila je to baza za iskorak koji je napravljen 2011. godine, kada je osvojen naslov prvaka u Trećoj ligi, čime je omogućen plasman u Drugu ligu, ali se od toga bilo odustalo. Sada se okupilo tridesetak igrača, s time da su prvoj momčadi priključena petorica naših juniora. kroz trening utakmice trener Špikić e je svima dao prilike pa možda ti početni rezultati nisu bili najbolji, bilo je i poraza, ali te ekipe s kojima smo igrali odmakle su u pripremama u odnosu na nas. U Prelogu je bilo puno dobrih stvari, prije svega u napadačkom dijelu gdje smo stvorili puno prilika, a možda smo dali previše prostora suparniku, ali kada se sve posloži bit će jako dobro - rekao je pomoćni trener Podravine Mario Piškor.

Svoje viđenje dosadašnjeg dijela priprema ponudio je i kapetan momčadi Karlo Jadanić.

- Nakon više godine na Podravini se stvara dobra priča, ekipa se dosta pojačala, dobra je konkurencija, puno nas je na treninzima i svaka pozicija je jako dobro pokrivena i trener će imati glavobolje kod sastavljanja momčadi, što je dobro. Na treninzima se dobro radi, iako nas uvjeti nisu pratili jer je bilo snijega i leda. Mislim da nas čeka dobro proljeće, naravno sve ovisi o nama,a s obzirom na viđeno treba se napraviti dobar rezultat, a to je pokušati ući u finale Kupa ŽNS-a te u prvenstvu izboriti play off za prvaka- rekao je Jadanić.

Tajnik kluba Vitomir Namjesnik rekao je da je teško predviđati kada će početi proljetni dio sezone te da se čeka odluka Stožera civilne zaštite, iako sui pretpostavke da bi se prvenstvo trebalo nastaviti početkom ožujka.

drazen_crnkovic_R.jpg

mario_piskor_R.jpg

karlo_jadanic_R.jpg