FOTO „Fittest Besties” najbolje na Challenger Raceu, drugi su bili Damir Habijan i Dino Božić

vv | 3.10.2023. u 14:08h | Objavljeno u Sport

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta, Varaždin je ugostio Challenger Race 2023., sportski događaj koji je okupio mnoge strastvene natjecatelje.

Ova uzbudljiva manifestacija organizirana je u zajedničkoj suradnji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Funkcionalnog centra Active Vita, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Challenger Race je jedinstvena timska utrka u kojoj sudionici trče u parovima i istovremeno testiraju izdržljivost i timsku koordinaciju. Tijekom utrke, natjecatelji su se susreli s različitim izazovima, uključujući trčanje, preskakanje prepreka, provlačenje, nošenje tereta i bacanje, s ciljem da ih savladaju pravilno u što kraćem vremenskom trajanju.

Od ukupno 20 natjecateljskih timova, najbrže su bile članice ekipe "Fittest Besties", a ekipu su činile Nika Svetec i Marina Godinić te su na kraju zasluženo osvojile prvo mjesto. Na drugom mjestu našla se ekipa "D&D" u sastavu Damir Habijan i Dino Božić, dok su treće mjesto osvojili Gabrijela Bađun i Lovro Štefanec pod nazivom "Sparta".

Organizatori ovog događaja zahvaljuju sponzorima, tvrtkama Biovitalis i Vindija, na podršci koja je omogućila uspješnu provedbu utrke.

-Europski tjedan sporta u Varaždinu završava uz veliku dozu zajedništva koju nam je pružio Challenger Race 2023. Osim što ovom utrkom promičemo tjelesnu aktivnost, ujedno i podižemo svijest o važnosti timskog rada i izdržljivosti - rekla je voditeljica za sport i razvojne programe Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar.