FOTO: Na prijamu u ZSUG Varaždina čestitke Tanji Perec i njenom treneru Foto: Krešo Đurić

FOTO: Na prijamu u ZSUG Varaždina čestitke Tanji Perec i njenom treneru

| 4.3.2016. u 12:52h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u petak je organizirala prijem za Tanju Perec i njenog trenera Josipa Plečka povodom sjajnog ostvarenja – plasmana Varaždinske streljačice na predstojeće ljetne Olimpijske igre u Riju.  

U  sportske dvorani u Graberju Tanju Perec i Josipa Plečka primili su predsjednik Zajednice Goran Vučetić i glavni tajnik Patrik Koščak, a na prijemu je bio i zamjenik gradonačelnika Varaždina Vjeran Radelić.

- Tanja Perec i njezin trener Josip Plečko su tandem koji već dugo godina radi u sportu i s njima je nakon više od 30 godina Varaždin dobio olimpijca koji je aktivan u jednom varaždinskom klubu. Najzanimljivije je da ovaj tandem dugo godina skupa i ovaj rezultat je time još ljepši. Tanja ima titulu sportašice grada i osvojena razna prvenstva, kvaliteta je tu - rekao je predsjednik Zajednice Vučetić te dodao da je za sve sportaše u Varaždinu ovaj rezultat uzor i podiže samopouzdanje svih sportaša.

- Zajednica je već pomagala, opremila je Tanju odijelom i puškom. To su skromni sportaši i uzori su i u sportskoj etici, što je jednako vrijedno kao i sportski rezultati - zaključio je Vučetić, a Tanji Perec i Josipu Plečku čestitao je i zamjenik gradonačelnika.

- Možemo biti ponosni na Tanju i Josipa. Ovaj rezultat je poticaj da se omasovi sport kojim se bave -  rekao je Radelić i poželio Tanji puno uspjeha u Brazilu.

Tanja Perec je plasman na Olimpijske igre ostvarila na Europskom prvenstvu u madžarskom Győru, gdje je bila šesta u zračnoj pušci (10 m).

- Spremala sam se za turnir u Győru i znala sam da je to zadnja šansa za plasman na Olimpijske igre. Time je bio još veći pritisak, ali pripreme su bile jako dobre. Super sam se osjećala i znala da mogu, ali nikad niste sigurni. 50-ak je cura koje mogu biti u vrhu. Ovisilo je kako ću se taj dan osjećati. Bila sam ponosna kako sam cijeli meč odradila. Najteža je bila pauza između meča i finala, 4-5 sati, ali kad je krenulo finale, orijentirala sam se na rutinu koju imam. I posložilo se napokon i meni - kazala je varaždinska olimpijka te najavila da nastavlja s treninzima jer „niti jedan sportaš ne živi na staroj slavi“.

- Imamo tri velika natjecanja pred Olimpijske igre. To su tri svjetska kupa, prvi u Riju kao predolimpijski turnir, provjera strelišta i spreme strijelaca. Nakon toga Baku u Azerbajdžanu i Műnchen u Njemačkoj. Bit će i državno prvenstvo u malom kalibru te nekoliko manjih turnira. Vidjet ćemo što će nam odgovarati. U Riju je u planu pucanje malog kalibra- riječi su Tanje Perec za koju njen trener očekuje da bi mogla biti dobra na Olimpijskim igrama.

- Ovo je rezultat teškog rada u uvjetima koji nisu uvijek idealni. Spremali smo se za London, imali tri šanse i za nevjerojatnih 0,1 kruga izgubili. Bilo je teško, ali preživjeli smo i digli se. Sada smo uspjeli i idemo u Rio - rekao je Josip Plečko za kojeg se još ne zna hoće li ići u Rio s obzirom na ograničene trenerske kvote.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Goran Vučetić Tanji Perec i Josipu Plečku uručio je prigodne poklone, a iz sredstva namijenjenih varaždinskom vrhunskom sportu dobili su po 5.000 kuna.

Galerija slika