FOTO Cestica ugostila Liverpoolov kamp za mlade nogometaše

| 14.7.2022. u 13:14h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Na nogometnom terenu Poleta iz Cestice, od ponedjeljka do srijede (od 12. do 14. srpnja) održan je Liverpoolov kamp za mlade nogometaše, a na kojem su se našli 40 polaznika iz Hrvatske, ali i šire regije. Naime, NK Polet Cestica je uspjela dogovoriti organizaciju nogometnog kampa jednog od najpoznatijih svjetskih klubova.

- Organiziramo još nekoliko kampova preko cijele Hrvatske,  a Polet iz Cestice ima odlične ljude, fenomenalni kraj, organizatori turnira su fenomanlni, imamo jako pozitvne dojmove od trenera koji su došli izravno iz Liverpoola. Djeca su fenomenalna, imaju i međunarodno iskustvo i uz nogomet koji vole, dobro se razumijevaju na engleskom. Radimo na različitim poljima, obranu, driblingu i šutiranju, a radi se o djeci od 6 do 14 godina - Pavle Županović, koordinator Livepoolove nogometne akademije za Hrvatsku.

Sponzor ovom cijelom kampu je uz organizaciju Poleta iz Cestice i Općina Cestica, a to je dokaz da se u Cestici pridaje velika pozornost sportu.

- Na području općine Cestice imamo četiri nogometna kluba i šest klubova u malom nogometu. Jako mi je drago da je došlo do organizacije ove akademije i kampa. Veliko hvala klubu Poletu koji je organizirao ovaj kamp. Na ovom sportskom druženju su djeca iz Slovenije, BiH i ostalih država i ostat će im ovaj kraj u sjećanju. Cestica ulaže u sport i dalje i dogovoreno je da će i iduće godine ovaj kamp biti u Cestici - rekao je načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj.

Najveće zasluge za cijeli ovaj kamp idu Nogometnom klubu Polet iz Cestice, odnosno tajnik kluba Tomislav Hrnčić i voditelj nogometnom centra Cestica koji je stupio u kontakt s predstavnicima iz FC Liverpoola te u veoma kratkom roku organizirao cijeli event u suradnji s renomiranim svjetskim nogometnim gigantom.

- Naše područje živi nogomet. Ja sam vjeran fan Liverpoola i saznao sam da su u Hrvatskoj. Stupio sam u kontakt s njima i u roku tri tjedna smo organizirali kamp koji drugi organiziraju tri mjeseca. Djeca su oduševljena, oduševljeni su i roditelja, a oduševljen sam i ja. Treneri su rekli da se vraćaju sljedeće godine, a kamp će se vjerojatno održati u lipnju vjerojatno nakon završetka školske godine. Rekli su da će iduće godine biti najmanje 100 djece, a to je jedan veliki uspjeh ne samo za Cesticu, već za regiju, županiju, ali i cijelu Hrvatsku - rekao je Hrnčić.

 - Nismo prije bili u Hrvatskoj. Dočekali su nas otvorenih ruku. Ljudi su sjajni i imaju velika srce te se radujemo povratku sljedeće godine. Što se tiče treninga nogomet, radili smo puno na dodavanjima prvog dana, drugog dana smo radili na okretu i obrani, a treći dan na pucanju lopte te odigravanju mini utakmica te održavanje forme - rekao je jedan od trenera iz FC Liverpoola.