FOTO Braća Meštrić uspješno završila iznimno zahtjevnu utrku na sto milja - Ultra Trail du Mont Blanc

| 30.8.2022. u 11:49h | Objavljeno u Sport

Biciklistički klub Maraton Beciklin bogatiji je za dva finishera iznimno zahtjevne utrke na sto milja, Ultra Trail du Mont Blanc .

Braća Matija i Josip Meštrić uspješno su prošla kroz cilj za 32 sata i 7 minuta te savladali svih 171 kilometara staze kroz tri države.

Pobjednicima i rekorderima utrke 24 sata Ivančice ovo je bila prva utrka na sto milja u životu, a s obzirom na to da je od 2600 trkača na startu čak više od 800 njih odustalo, iznimno su zadovoljni rezultatom. U ukupnom poretku plasirali su se kao 254 i 255, a u kategoriji su bili 64 i 65.

- Poseban je doživljaj stajati na startu s tako velikim brojem ljudi, ulicama prepunih gledatelja i iznimne atmosfere. Već na startu vidljivo je kako smo najmlađi, ali to nas ne obeshrabruje. Posebnu smo pozornost odlučili posvetiti unosu energije, obzirom da na tome još uvijek moramo poraditi. Iako sporije nego planirano, rezultatom smo zadovoljni, obzirom da smo nakon lošijeg starta i noći, poredak popravili tijekom dana i ubrzali. Velika razlika u temperaturi tijekom utrke bila je poseban izazov, ali na to smo bili spremni. O ovakvoj utrci i iskustvu možemo pričati danima, a sigurni smo da ćemo ju zauvijek pamtiti. Velika je čast i privilegija za prvu "stomajlericu" u životu imati UTMB. Želimo se posebno zahvaliti našim supporterima koji su nas pratili tijekom cijele utrke, bez spavanja i na niskim temperaturama. Bez njih ovo ne bi bilo moguće, stoga im se posebno zahvaljujemo. Hvala svima koji su omogućili i olakšali put i utrku, kroz donacije i druge oblike pomoći! I najvažnije, hvala svima Vama koji nas pratite i navijate iz utrke u utrku. Hvala na svim porukama podrške i lijepim riječima ohrabrenja! Mi nastavljamo dalje, sad znamo kako je to trčati sto milja - rekla su braća Meštrić.

Čestitke svim natjecateljima koji su kroz tjedan dana nastupali na utrkama raznih dužina, a posebno našim Varaždincima iz SRD 315 Sjeverozapad na odličnoj utrci, čestitke dečki - dodala su braća te na kraju poručila:
- Sad znamo stazu za idući put.

Galerija slika