FOTO Bivši bacač kugle, a sada privatni poduzetnik Zlatan Žmirak stipendirat će sestre Koščak, Farkaša i Kišaka Foto: Martin Novosel

FOTO Bivši bacač kugle, a sada privatni poduzetnik Zlatan Žmirak stipendirat će sestre Koščak, Farkaša i Kišaka

Martin Novosel | 21.2.2023. u 16:10h | Objavljeno u Sport

Bivši bacač kugle i državni prvak, koji je bio član i varaždinskog Atletskog kluba Sloboda,a sada privatni poduzetnik Zlatan Žmirak, osnivač i direktor tvrtke Lentismed iz Zagreba, potpisao je danas, u ime tvrtke, stipendijske ugovore s četvero mladih atletičara varaždinske Slobode.

Stipendijske su ugovore potpisali Jana i Klara Koščak, Roko Farkaš i Janko Kišak, koji će godinu dana mjesečno primati po 220 eura stipendije.

- Oni, kao mlade osobe, svojim dobrim primjerom mogu biti uzor svojim vršnjacima. Pokazuju da se uz predani rad može uspjeti i u sportu i u školi. Imat će mjesečni izvor prihoda, moći će si osigurati opremu koja je zaista nužna za ono što rade a da bi uspjeli. Ugovori su na godinu, a postoji mogućnost i produljenja ugovora, što neće ovisiti samo o njihovim rezultatima već i o njima samima da pokažu da se mogu nositi s onim što su dobili i ostvarili, a to je da budu zaista uzori mladim osobama - rekao je Žmirak.

- Do sada baš nismo imali podršku osim od Atletskog kluba Sloboda i Hrvatskog olimpijskog odbora, tako da sve što dobijemo, svaka stipendija nam je dobrodošla i jako mi je drago da su nas prepoznali naši bivši članovi. To nam puno znači. Atletika je sport u kojem su potrebni suplementi i oprema, potrebni su i novci za putovanje... Nadam se da ćemo opravdati ove stipendije s rezultatima i pokazati da novci nisu otišli uzalud - rekla je Jana Koščak.

Zadovoljan današnjim potpisivanjem stipendijskog ugovora bio je i predsjednik Atletskog kluba Sloboda Stjepan Smernjak.

- Potpisani ugovori su izuzetak, teško nalazimo sponzore ili pokrovitelje. Svaka čast za ovo što je napravio gospodin Žmirak, on će, kako je rekao, poduprijeti naše najbolje atletičare, što je fenomenalna stvar i nemam riječi. Obilazimo varaždinske firme, ne znam ni broj dopisa koje sam napisao, svi obećavaju, a jedino nam je odgovorio Varteks, koji je rekao da nije u mogućnosti sponzorirati. Rezultati koje postižu naši atletičari su jako dobri, na svjetskim su listama- rekao je Smernjak.

Okupljenima se obratio i trener u AK Sloboda Patrik Koščak, ujedno i trener atletičara koji su danas potpisali stipendijske ugovore.

- Sjajno je da u današnje vrijeme pronalazimo tvrtku koja je prepoznala kvalitetu naših atletičara, a riječ je o sjajnoj generaciji sportaša, reprezentativcima Hrvatske, atletičarima koji su svojim rezultatima visoko pozicionirani na svjetskim i europskim tablicama. To su kandidati za velika sportska natjecanja u ovoj i sljedećoj godini - rekao je Patrik Koščak.