FOTO Bednja sedmicom "riješila" Polet (C), Ivančica slavila kod Nedeljanca Foto: Dražen Novosel/Martin Novosel

FOTO Bednja sedmicom "riješila" Polet (C), Ivančica slavila kod Nedeljanca

| 27.8.2022. u 20:28h | Objavljeno u Sport

U današnja tri susreta 2. kola Elitne lige, Bednja je još jednom zabila velik broj golova svojem protivniku. Nakon što je u prošlom kolu sa 6:1 "nastradao" Jalžabet, ovaj puta je Bednja sa čak 7:1 svladala svoje goste, Polet iz Cestice. Bednja je do kraja prvog poluvremena imala prednost od 5:0, a golove su zabili Dominik Božak u 8. i 25., Niko Ivančić u 38. i 45. te Ante Kulji u 42. minuti susreta. U drugom poluvremenu je prvo Polet (C) smanji na 5:1 golom Filipa Boraka u 55. minuti, ali nakon toga je Bednja zabila još dva pogotka, prvo je Ante Kulji zabio svoj drugi pogodak na susretu u 74. minuti za 6:1, a nakon toga je Niko Ivančić kompletirao hat-trick pgotkom u 81. minuti za konačnih 7:1.

Izjednačeniji dvoboj se igrao u Nedeljancu gdje je Ivančica slavila sa 3:1 protiv istoimenog domaćina. Vodeći pogodak gostiju u 21. minuti susreta bio je djelo 16-godišnjaka u redovima Ivančice, Gabriela Pavline, na 2:0 je povisio Eduard Vusić u 29. minuti, a Patrik Varga je zabio u 61. minuti susreta. Utješni gol za Nedeljanec je zabio Jošua Horvat u 73. minuti, iako je Nedeljanec još u dva navrata pogodio okvir vrata gostiju, ali u oba slučaja lopta na kraju nije htjela ući u gol.

Novi Marof je na domaćem terenu dočekao Zelengaja i slavio sa 3:0.  Strijelci za Novi Marof su bili Mislav Sakač u 45. minuti, Marin Malarić u 53. minuti (AG) te Tomislav Harmicar u 80. minuti susreta. U 38. minuti utakmice došlo je do sudara glavama gostujućeg igrača Leona Šaško i domaćeg igrača Dominika Broza u kome su oba igrača ostala ležati u terenu za igru, gdje im je pružena pomoć. Nazvana je hitna pomoć, ali je bila daleko na terenu pa je predsjednik NK Novog Marofa, Ivan Tuk na kraju sa svojim autom odvezao igrače u Opću bolnicu u Varaždinu.

Sutra će se igrati susreti između Poleta (T) i Plitvice iz Gojanca, vidovečke Budućnosti i Jalžabeta te Dubravke-Zagorca i Mladost iz Margečana. 

Sve utakmice će početi u 17 sati i 30 minuta.