FOTO Bednja do nove pobjede u utakmici sa sedam golova, Zelengaj slavio kod Budućnosti

| 11.9.2022. u 20:19h | Objavljeno u Sport

Bednja je na domaćem terenu došla do pobjede u Elitnoj ligi u sklopu 4. kola protiv zadnje momčadi lige Plitvice (G), ali su nešto teže od očekivanog slavili sa 4:3.

Dominik Božak je zabio za vodstvo Bednje golom u 7. minuti, Plitvica je izjednačila golom Valentina Brezovca u 15. minuti, Božak ponovno vraća vodstvo domaćinu golom u 22. minuti, Leo Horvat izjednačuje rezultat na 2:2 golom u 48. minuti, dok Božak svojim trećim (hat-trick) golom u 56. minuti vraća vodstvo Bednji za 3:2, a Ante Kulji u 61. minuti povećava vodstvo Bednje na 4:2. Konačnih 4:3 postavio je Marko Tkalčec pogotkom u 77. minuti.

Zelengaj je slavio na gostovanju kod Budućnosti sa 4:1. Za Zelengaj su golove redom zabili Matija Soldatek u 23. minuti, Vilim Horvat u 59. minuti, Ivan Borović u 65. minuti i Vilim Horvat još jednom u 81. minuti, dok je počasni gol za domaćina zabio Elvis Peco u 82. minuti susreta.

Dubravka-Zagorac je na domaćem terenu izborila bod u 2:2 remiju protiv Poleta (C), a svi golovi su postignuti u prvom poluvremenu. Polet (C) je prvi zabio gol na susretu, a strijelac je bio Karlo Leskovar u 11. minuti. Dubravka-Zagorac je preokrenula rezultat golovima Florijana Samboleka u 13. minuti i Nikole Pernara u 18. minuti susreta, ali su gosti ipak na kraju izjednačili rezultat pogotkom Mislava Šinceka u 42. minuti.

Novi Marof je unatoč teškom gostovanju kod Poleta (T) od kojeg je prošle sezone izgbubio u borbi za naslov Prve ŽNL danas uzeo sva tri boda pobijedivši ih sa 3:2. Vedran Brdar je u 14. minuti zabio za prednost Marofa, Polet (T) je izjednačio u 30. minuti pogotkom Ivana Vagjunca, Tomislav Harmicar ponovno vraća prednost Marofu u 54. minuti, dok je Kristijan Janušić donio domaćinu poravnanje rezultata 2:2 u 67. minuti susreta. Ipak, Novi Marof je na kraju uzeo sva tri boda pogotkom Sebastijana Štrige u 81. minuti susreta. Polet (T) je od 60. minute igrao s igračem manje jer je Ivan Vagjunec zaradio izravni crveni karton zbog namjernog udaranja protivničkog igrača laktom u prsa tijekom prekida igre.

Jalžabet je nakon slavlja u osmini finala županijskog kupa nastavio s dobrim rezultatima te je na gostovanju kod Nedeljanca upisao novu pobjedu s minimalnih 1:0. Gol odluke pao je u samoj završnici susreta u 90. minuti, a junak Jalžabeta bio je Dubravko Car.