FOTO 6. CRO RACE Phil Bauhaus pobjednik prve etape sa ciljem u Varaždinu Foto: Krešimir Đurić

FOTO 6. CRO RACE Phil Bauhaus pobjednik prve etape sa ciljem u Varaždinu

| 28.9.2021. u 17:20h | Objavljeno u Sport

Nijemac Phil Bauhaus, najbolji sprinter na ovogodišnjoj utrci, pobjednik je današnje, prve etape šestog izdanja međunarodne biciklističke utrke Cro Race, koja se vozi do nedjelje, 3. listopada.

Phil Bauhaus, član Bahrain Victoriousa, stigao je u sprintu prvi na cilj s rezultatom 5:51:06, a drugi je ciljem prošao Nizozemac Olav Kooij (Jumbo–Visma), dok je treći bio Norvežanin Kristoffer Halvorsen (Uno-X Pro Cycling).

Hrvatski predstavnik Josip Rumac (Androni Giocattoli–Sidermec) na cilj je došao kao 19.

Od ostalih hrvatskih biciklista Antonio Barać (Meridiana Kamen Team) bio je 46. , Fran Miholjević  (Cycling Team Friuli) bio je 54., dok je Lorenzo Marenzi (Meridiana Kamen Team) 98., a Filip Kvasina (Meridiana Kamen Team) 102.

Prva etapa i ove je godine startala iz Osijeka, prolazila je kroz Ludbreg, a završila sa ciljem na Franjevačkom trgu u Varaždinu, gdje je veliki broj građana došao pozdraviti sudionike ovogodišnje međunarodne utrke.

Današnju uvodnu i ujedno najdužu etapu od 237 kilometara krasio je pretežno ravničarski kraj, a dodatno uzbuđenje u etapi donijeli su bonifikacijski sprintevi u Slatini, Koprivnici i u prvom prolasku kroz cilj u Varaždinu.

Destinacijski partneri na ovoj su etapi bili Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, Grad Ludbreg i Grad Varaždin.

Ovogodišnja utrka, nikad jača dosad, ugostila je dvadeset svjetskih biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, iz kategorija natjecanja World Teams, Professional Continental i Continental.

Održat će se na šest etapa na trasi većoj od 1.000 kilometara kroz trinaest županija diljem Hrvatske.

Sutrašnja druga etapa vozit će se na relaciji Slunj – Otočac (187 km), treća će etapa biti Primošten – Makarska (167 km),četvrta Zadar – Crikvenica (197 km), peta etapa Rabac/Labin – Opatija (137,5 km) , a šesta i posljednja etapa vozit će se na dionici Samobor – Zagreb (156,5 km).

Bicikliste su na startu prve etape ispratili u ime Grada Osijeka Vladimir Ham, predsjednik Gradskog vijeća te Mato Lukić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije, a u Varaždinu su ih dočekali gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj te zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, kao i gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić.

Druga etapa utrke kreće u srijedu 29. rujna iz Slunja u 12:10 sati, cilj joj je u Otočcu, a dolazak biciklista u Otočac očekuje se između 16:42 i 17:09 sati.

Kraj posljednje etape i proglašenje ukupnog pobjednika ove će godine biti kod Hrvatskog narodnog kazališta na Trgu Republike Hrvatske u Zagrebu.

Prijavljeno je 140 biciklista koji dolaze sa šest kontinenata, a među zvučnim timovima ističu se nizozemski Jumbo – Visma, trenutno drugi tim u svjetskom poretku te Bahrain Victorius iz Bahreina koji drži četvrto mjesto na svjetskoj ljestvici te je ujedno i ekipa koja je s 27 pobjeda u sezoni 2021. najviše napredovala na svjetskoj ljestvici s 11. na 4. mjesto.