FOTO 26 sudionika iz svih srednjih skola iz Varaždinske županije na 1.Trail kampu za mlade na Ivančici

| 8.7.2023. u 08:00h | Objavljeno u Sport
U organizaciji varaždinskog SRD Sjeverozapad 315, na Ivančici je održan 1. trail kamp za mlade. Trajao je tri dana, a organiziran je u cilju upoznavanja mladih s prirodom, planinarenjem i sportom kojim se prvenstveno bavi SRD, a to je trail (treking), odnosno, brdsko trčanje. Kamp je okupio 26 sudionika iz svih srednjih skola iz Varaždinske županije.


- Ponosni smo na ovu predivnu priču za koju se nadamo da je samo početak svega čemu se nas klub lagano okreće,a to je upoznati djecu s prirodom, planinarenjem i našim predivnim sportom trailom. Za prvo izdanje smo i više nego zadovoljni, a sam dokaz svega toga su sretna i zadovoljna djeca - rekao je predsjednik SRD 315 Sjeverozapad Marko Dugandžić.

- Kroz tri dana kampa prošli smo svašta,od raznih predavanja, kampiranja u šatorima, pljuskova na vrhu planine pa spavanje u domu,upoznali raznoliki biljni i životinjski svijet Ivanščice i saznali sve o planinarstvu na Ivanščici. Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina podržala nas je kao uvijek do sada, Grad Ivanec s kojima uvijek imamo odličnu suradnju i uvijek veliku pomoć od njih i Školski sportski savez Varaždinske županije koji nas od ove godine podržava,a dogovor je da suradnja sa kampom ide i sljedeće godine - naglasio je Dugandžić.

- Veliko hvala predavačima,članovima HGSS stanice Varazdin Mariju Musulinu i Dubravku Šinceku na vrhunskim predavanjima i Borislavu Kušenu, predsjedniku HPD Ivančica Ivanec koji su nam pokosili igralište za kamp,smjestili djecu u dom za vrijeme kiše i za kraj održali odlično predavanje o planinarstvu u Ivancu. Naravno da šećer uvijek ide na kraju,a to su naši volonteri koji su tri dana brinuli za djecu,a to su Goran Šarlija , Sara Rinkovec Mladen Mrvelj i Zoran Safran. Hvala još jednom svima i vidimo se na 2.Trail kampu za mlade na Ivanščici - zaključio je Marko Dugandžić.