Filip Ude sutra u Riju lovi - Rio!

| 15.4.2016. u 13:05h | Objavljeno u Sport

Srebrni hrvatski olimpijac, gimnastičar Filip Ude, sutra, 16. travnja od 15.30 na Test Eventu u Riju pokušat će izboriti svoje treće Olimpijske igre. Ovo je posljednja šansa za izboriti jedno od 98 gimnastičkih mjesta u kolovozu u Riju.

Na Svjetskom prvenstvu u Glasgowu krajem prošle godine izravno su Igre izborile momčadi Japana, Kine, Velike Britanije, Rusije, SAD-a, Švicarske, Brazila i Koreje. Oni su popunili 40 mjesta, još 8 uzeli su pojedinačni medaljaši i za sutrašnje kvalifikacije ostalo je 50 mjesta.

Dvadeset će otpasti na 4 najbolje momčadi Test Eventa za koja se bore Njemačka, Francuska, Nizozemska, Ukrajina, Španjolska, Rumunjska, Kanada i Bjelorusija i ostat će 30 mjesta. Vjerojatno i više od 30, jer neki od pojedinaca koji su već izborili Rio, mogli bi to napraviti sada i s momčadi, pa će za Udea biti još više mjesta.

Naš gimnastičar startat će u prvoj kvalifikacijskoj skupini i to s ručama, nakon čega će uslijediti vježbe na preči, parteru, njegovoj najjačoj spravi konju s hvataljkama, karikama i za kraj preskok.

- Spreman sam za Test Event. Odradio sam super pripreme u Njemačkoj s njihovim nacionalnim timom, sve je išlo po planu i stvarno mogu reći da sam spreman. Ne znam koliko će bodova trebati za izboriti Olimpijske igre, ali meni je cilj skupiti 86 bodova u višeboju. Mislim da će to biti dovoljno. Ne razmišljam o neuspjehu, vjerujem u sebe i znam da će sve biti u redu. Ovo sam čekao četiri godine i jedva čekam da to odradim kako treba, a onda se okrenem pripremama za „pravi Rio“ i posvetim samo konju s hvataljkama. Imam iskustva s ovakvim kvalifikacijama, znam što trebam napraviti i vjerujem da ću uspjeti - poručio je 29-godišnji Čakovčanin.