Filip Silić (treći s lijeva) ponovio rezultat iz 2018. godine Foto: Ičići

Filip Silić osvojio drugo mjesto na najpoznatijem domaćem turniru odbojke na pijesku Ičićima

| 13.8.2020. u 09:03h | Objavljeno u Sport

Unatoč tome što je otkazano ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku, proteklog je vikenda završen 7. međunarodni turnir, Ičići Open 2020, koji slovi kao jedan od najpoznatijih pjeskaških turnira u regiji.

Na pješčanim terenima plaže Ičići kraj Opatije nastupio je rekordan broj ekipa iz čak osam zemalja, uz nagradni fond od čak 30 tisuća kuna, a na kojem je nastupio i Varaždinac Filip Silić, aktualni član Odbojkaškog kluba Kitro Varaždina, u tandemu s Nikšom Dell'Orcom iz Kluba odbojke na pijesku Opatija.

Nakon šest godina vladavine braće Pokeršnik iz Slovenije, u muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je slovenski par Vid Jakopin i Tadej Boženk, drugo mjesto zauzeli su Filip Silić i Nikša Dell’Orco, dok je treće mjesto pripalo Slovencima Danijelu Pokeršniku i Črtomiru Bošnjaku.

Silić je osvajanjem drugog mjesta osvojio novčanu nagradu u iznosu od 4 000 kuna i tako ponovio rezultat iz 2018. godine, a osvajanje turnira Ičići za sada i dalje ostaje neskrivena želja Varaždinca kojemu je to jedan od rijetkih domaćih turnira kojeg još nije osvojio.