Fantastičan svjetski rekord Renate Novosel

| 10.7.2023. u 10:43h | Objavljeno u Sport

U organizaciji Atletskog Kluba Sloboda i Hrvatske Veteranske Udruge, u subotu je na varaždinskim stadionu Sloboda, na najbrojnijem veteranskom Prvenstvu Hrvatske u povijesti nastupilo više od 150 atletičara iz 7 zemalja (Slovenija, BiH, Srbija, Slovačka, Mađarska, Austrija i Hrvatska).

Sjajni rezultati obilježili su gotovo sve discipline. Ostvareni su državni rekordi, balkanski pa čak i jedan svjetski. Tako se nakon 15 godina veteranska atletika vratila ponovo u Varaždin na najbolji mogući način.

Veseli i dobar odaziv domaćih atletičara i klubova koji su podržali prvenstvo. “Leteća Karlovčanka” Renata Novosel (W55) prvo je za gotovo pola sekunde srušila hrvatski i balkanski rekord na 100 m – sa 13.37, a nepunih sat vremena kasnije ‘’poletjela’’ na 5.46 m i time za čak 16 cm oborila dosadašnji svjetski rekord, koji je držala Francuskinja Petra Bajeat.

Tako je Renata Novosel sada u posjedu oba svjetska rekorda u dalju – i u dvorani i na otvorenom. Suradnja s mladim trenerom Zvonimirom Ivaškovićem pokazala se je kao “pun pogodak”.

Najava dobre sezone Renata je najavila na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Torunu gdje je osvojila srebrne medalje u spomenutim disciplinama. Europsko prvenstvo u Pescari je u rujnu i imamo pravo nadati se najboljem.

Ovo prvenstvo je pokazalo da se ljudi bave sportom cijeli život i da nikada nije kasno početi. Veteranske kategorije počinju s 35 godina a najstariji natjecatelj prvenstva stigao je iz Slovenije i ima 84 godine.