Esad Garibović (lijevo) dobio je čast voditi hrvatsku seniorsku karate reprezentaciju

Esad Garibović novi izbornik seniorske karate reprezentacije Hrvatske

| 26.8.2016. u 10:17h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Trener u Karate klubu Varaždin i dosadašnji izbornik juniorske i U-21 reprezentacije Hrvatske Esad Garibović imenovan je od strane Izvršnog odbora Hrvatskog karate saveza novim izbornikom hrvatske seniorske reprezentacije.

Garibović je pet godina bio izbornik kadetske reprezentacije, a posljednje četiri godine bio je izbornik juniorske i U-21 reprezentacije, a sa seniorskom ga vrstom krajem listopada ove godine očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu, koje će biti u Linzu.

- Karate je postao olimpijski sport, a iako se i do sada kvalitetno radilo, sada će se neke stvari morati mijenjati. U našem Savezu postoji ekipa od petnaesak vrhunskih natjecatelja, od 93 do 96 godišta, a njih treba pripremiti i uzeti odličja na Svjetskom prvenstvu koje će biti u Linzu krajem listopada ove godine. Nova je funkcija priznanje za moj dosadašnji rad, prošao sam sve hrvatske selekcije, a u Savezu vjeruju u moju stručnost i odnos prema sportu te znaju da ću napraviti sve da se na Svjetskom prvenstvu dođe do medalje, prije svega ekipno, ali i pojedinačno - naglasio je Garibović.