Eriku Dencu iz Karate kluba AIK naslov prvaka Hrvatske u katama

| 18.12.2023. u 08:56h | Objavljeno u Sport

Članovi Karate kluba AIK iz Varaždinskih Toplica zaključili su natjecateljsku godinu nastupom na Prvenstvu Hrvatske u katama za mlađe uzraste u Đakovu.

Više nego sjajan dan započeo je Erik Denac ponovivši prošlogodišnji uspjeh obranom naslova prvaka Hrvatske. Ovaj put je bio uspješan u kategoriji dječaka od 8 godina gdje pobjeđuje protivnike iz KK Omege 2:1, iz KK Osijeka 3:0 i u finalu protivnika iz KKOI Sveta Nedjelja također 3:0.

Tim pothvatom AIK-ov natjecatelj postaje najuspješniji natjecatelj kluba na prvenstvima Hrvatske. Na postolje se na svom prvom nastupu na prvenstvu popela i Katja Zadravec u kategoriji djevojaka od 13 godina.

U osmini finala je bila slobodna, dok u četvrtfinalu pobjeđuje 3:0 natjecateljicu iz Bibinja. U polufinalu još jedna pobjeda, ovaj put 2:1 protiv natjecateljice KK Rab-Enpija i prvi ulazak u finale za Katju. Ovdje ipak gubi od natjecateljice iz KK Finida i osvaja sjajno srebro.

Još vrijedi spomenuti nastup debitantice Tene Kalničanec koja je repasažom došla do borbe za treće mjesto, ali tijesno gubi 1:2 i osvaja 5. mjesto.

Još su se natjecali Bela Kontrec, Anja Malinović, Laura Medvedec i Ema Gluhak, te ekipno AIK 1 ekipa kod mlađih djevojčica, ali bez značajnog plasmana. Sve u svemu sjajan kraj odlične godine za AIK u kojoj su osvojili pregršt medalja na raznim natjecanjima u borbama i katama, uz nastup na prvenstvu Balkana u Rumunjskoj gdje je Josipa Horvat osvojila zlato, a Ema Gluhak i Petra Sakač srebro.

Bili su prvaci županijske lige u katama, Erik Posavec najbolji kata natjecatelj lige, bili su briljantni u katama na prvenstvu županije i fantastično se borili na kyokushin prvenstvu Hrvatske u borbama, te donijeli cijeli pregršt medalja, pehara i naslova s raznih međunarodnih natjecanja pod vodstvom glavnog trenera Saše Josipa Mileca i trenerica Marinele Belavić i Sanjane Milošević.