Bombe, pištolji i streljivo: Građani policiji predali ilegalno oružje Foto: PU varaždinska

Bombe, pištolji i streljivo: Građani policiji predali ilegalno oružje

Varaždinske vijesti | 20.10.2020. u 15:11h | Objavljeno u Crna kronika

Unazad nekoliko dana policijski službenici su na području Ludbrega, Novog Marofa i Varaždina od građana izuzeli tri ručne bombe, dva pištolja, jedan plinski pištolj, i više desetaka raznog streljiva. Naime, kako su građani pronašli ili posjedovali ilegalno oružje, u cilju sigurnog zbrinjavanja takvog oružja pozvali su policiju i predali ga policijskim službenicima za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave varaždinske.

- Bombe, streljivo i ostalo predano oružje je nakon preuzimanja pohranjeno do uništavanja. Podsjećamo kako i dalje traje akcija „Manje oružja – manje tragedija“ te pozivamo građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivno sredstva kod kuće, da ih bez straha od sankcija predaju policiji - podsjetili su iz policije.

Ujedno su napomenuli da građani ne donose oružje ili eksplozivna sredstva sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, a ujedno je zajamčena anonimnost dojave.