Enes Garibović sudjelovao na turniru Svjetske karate lige u Parizu

| 26.1.2020. u 13:21h | Objavljeno u Sport

Varaždinski karatist Enes Garibović u 1. je kolu u kategoriji do 75 kilograma, okončao nastup na turniru Svjetske karate lige u Parizu koji je u ciklusu kvalifikacijskih za Olimpijske igre u Tokiju, a sudjelovalo je 703 natjecatelja iz 92 zemlje.

Od hrvatskih predstavnika najbolji rezultat ostvario je Ivan Kvesić, koji je izgubio susret za brončano odličje u kategoriji do 84 kg od Tajvanca Chun-Wei Wua 5-4, ali se na taj način još više približio nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Kvesić je u 1. kolu bio slobodan, u nastavku svladao je Ukrajinca Valerija Turakova osvojivši prvi bod, jer borba je završila rezultatom 2-2. Pobijedio je potom i Francuza Farrouka Abdesselema 4-0, te natjecatelja iz Azerbajdžana Panaha Abdulajeva sa 6-5, a u polufinalu izgubio od Egipćanina Ahmeda Mohameda Ramadana s 2-0.

Od ostalih hrvatskih karatista najbliže medalji ostala je Jelena Pehar u kategoriji do 50 kg, izgubivši pretposljednju borbu repasaža od Filipinke Junne Tsuki s 1-0.

Nakon što je bila slobodna u 1. kolu, svladala je reprezentativku Uzbekistana Bakhriniso Babaevu 3-2, izgubila od kasnije finalistice Japanke Miho Miyahare s 5-0, što joj je omogućilo repasaž, u kojem je u prvoj repasažnoj borbi bila bolja od Mađarice Karmen Klement s 1-0.

Drugi nastup bio je završni za Anu Lenard (-61 kg), Borana Beraka (-67 kg), Ivana Martinca (-75 kg) i Anđela Kvesića (+84 kg). U 1. kolu osim Garibovića, natjecanje su završili Alesandra Hassani (-55 kg), Stjepan Štimac (-67 kg) i Ante Mrvičić (-84 kg), a također i u prvom dijelu natjecanja u katama - Vlatka Kiuk.