Enes Garibović slavio na pozivnom Grand Prix turniru Top Ten u Sarajevu

| 31.3.2022. u 17:22h | Objavljeno u Sport

Član Karate kluba Varaždin Enes Garibović nastupio je u Sarajevu na Top Ten natjecanju, gdje je organizator natjecanja uručio pozivnice za 12 ponajboljih karatista Europe.

Među pozvanim natjecateljima bili su osvajači olimpijskih, svjetskih i europskih odličja. Sudionici natjecanja u otvorenoj težinskoj kategoriji bili su Gabor Harspataki i Tadissi Yves Martial iz Mađarske, Asiman Gurbanli iz Azerbajdžana, Erman Eltemur iz Turske, Konstantinos Mastrogiannis iz Grčke, Emil Pavlov i Petar Zaborski iz Sjeverne Makedonije, Bogdan Trikoš iz Srbije, Rijad Džuho iz Bosne i Hercegovine, Nikola Malović iz Crne Gore te Anđelo Kvesić i Enes Garibović iz Hrvatske.

Natjecatelji su bili podijeljeni u četiri skupine, u kojima su se međusobno borili unutar skupine. Pobjednici četiriju skupina plasirali su se u veliko finale, gdje su međusobno odmjerili snage i borili se za plasmane.

Enes Garibović bio je u skupini s predstavnikom Turske Eltemurom, osvajačem europskih i svjetskih medalja te predstavnikom Sjeverne Makedonije Emilom Pavlovom, aktualnim svjetskim viceprvakom te bivšim europskim prvakom.

U prvom meču Garibović je remizirao s Eltemurom 0:0, u drugom meču pobijedio je Pavlova rezultatom 4:1,a zbog bolje bodovne razlike prošao je u veliko finale kao pobjednik skupine.

U veliko finale ušli su Gurbanli, Mastrogiannis, Kvesić i Garibović. U prvom meču Garibović je izgubio 1:0 od Grka, u drugom meču pobijedio je reprezentativnog kolegu Kvesića rezultatom 5:4, a u zadnjem meču svladao je aktualnog brončanog sa Svjetskog prvenstva, Gurbanlija rezultatom 5:1.

S dvije pobjede u velikom finalu i boljom bodovnom razlikom, Enes Garibović osvojio je prvo mjesto i titulu pobjednika Top Ten natjecanja u Sarajevu.